15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ ANILDI

ÜSKÜDAR’DA DÜZENLENEN "VATAN KOŞUSU" İLE 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ ANILDI.

15 Temmuz Derneği, İstanbul Valiliği, İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, TÜGVA Spor ile belediyemizin birlikte gerçekleştirdiği bu yıl üçüncüsü düzenlenen “Vatan Koşusu” Çengelköy 15 Temmuz Şehitler Çeşmesi'nde başlayarak 15 Temmuz Şehitler Makamı'nda son buldu.

15 Temmuz şehitlerinin yakınları ve gaziler ile sporcuların katıldığı koşuya, İstanbul Valisi Davut Gül, Gençlik ve Spor Bakanlığı Bakan Yardımcısı Enes Eminoğlu, İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu, Belediye Başkanımız Hilmi Türkmen, TÜGVA Genel Başkanı İbrahim Beşinci ve 15 Temmuz Derneği Başkan Vekili Tarık Şebik katıldı.

3. Vatan Koşusu, kapsamında 252 sporcu ve katılımcılar, 252 şehidin isminin yazılı olduğu tişörtlerle koştu. 15 Temmuz Şehitler Makamı'nda son bulan etkinlik protokol konuşmaları ile devam etti.

Etkinlikte konuşan İstanbul Valisi Gül, "Yedi yıl önce içimizden çıkmış ama uluslararası güçler tarafından devşirilmiş bir hain şebeke tarafından ülkemizin birliğine, bütünlüğüne, kardeşliğine bir darbe girişimi oldu. Sayın Cumhurbaşkanımızın cesareti, dirayeti, başta şehitlerimiz ve gazilerimiz olmak üzere, milletimizin hemen hemen tamamına yakınının dirayetiyle hamdolsun bu darbe püskürtüldü. Bugün üçüncüsü düzenlenen 15 Temmuz Derneği, Üsküdar Belediyesi, Gençlik Spor İl Müdürlüğü, TÜGVA ve gençlerin katılımıyla bir Vatan Koşusu yaptık. Buna katılan, destek veren gençlerimizi tebrik ediyorum, teşekkür ediyorum. Bu ruhun yaşatılmasına katkı sunan herkese müteşekkiriz. Bizler tıpkı 15 Temmuz gecesi olduğu gibi aramızdaki farklılıkların zenginlik olarak kabul edip saflarımızı daha çok sıklaştırarak, kardeşliğimizi daha çok arttırarak, birliğimizi bütünlüğümüzü daha da güçlendirerek ikinci yüzyılda Türkiye yüzyılında bu direnişi, bu ruhu diri tutma durumundayız."dedi.