45.000 konut için düğmeye basıldı

Yaşanan büyük deprem felaketi sonrasında bölgeden ayrılmak zorunda kalan vatandaşlar diğer illerde yapılan yüksek kiralardan yakınıyor. Peki bu ev sahipleri ile ilgili hangi tedbirler alınacak? 

Son dönemlerde sık sık artan ve deprem felaketi sonrasında fahiş şekilde yükseltilmeye başlanan ev kiraları sonrasında devlet alınacak tedbirleri tek tek açıkladı. Peki hangi cezalar verilecek? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

FAHİŞ KİRA YÜKSELTEN EV SAHİPLERİNE CEZA
6 Şubat tarihinde yaşanan ve 11 ili derinden etkileyen büyük deprem felaketi sonrasında 13.5 milyon vatandaş depremden doğrudan etkilendi. Deprem sebebiyle evlerini kaybeden ve başka şehirlere göç etmek zorunda kalan vatandaşlar diğer illerde hem kiralık ev bulmakta zorlanıyor hem de fırsatçı ev sahiplerinin fahiş kira yükseltmeleriyle yüz yüze kalıyor. Deprem felaketi sonrasında birçok vatandaş sosyal medya üzerinden yapılan yüksek zamlar ile ilgili şikayet oluşturmaya başladı. Fahiş kira artışı yapan ve satılık ev fiyatlarını

yükselten ev sahipleri ile ilgili Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından çalışmalar yürütüldüğü öğrenildi. Fahiş kira artışı yaptığı tespit edilen ev sahipleri için düğmeye basıldı ve tespit edilen evler Ticaret Bakanlığı'na bildirilerek cezalarla karşı karşıya kalacak. 


.

.