AĞRI TANITIM GÜNLERİ GERÇEKLEŞTİ

Ağrı Valililiği, Ağrı Belediyesi ve Ağrı Dernekler Federasyonunun birlikte organize ettiği Ağrı Tanıtım Günleri Fuarı İstanbul Maltepe Sahilinde gerçekleşti. 

Fuara Ağrı İl, ilçe ve belde belediyeleri ile dernekleri destek verdi. Fuarda Ağrı ilinin tarihi ve turistik yerleri, sanayi ve geleneksel ürünleri tanıtıldı.  Söyleşi, konser ve imza günleri yapıldı.

Ağrı ili, ilçe belediyeleri, kamu kurumları ve özel sektörün yer aldığı Ağrı Tanıtım Günlerinde: Doğubeyazıt İlçesi büyük bir stant açtı. Doğubeyazıt Belediye Başkanı Yıldız Acar, tanıtım günleri boyunca stantta gelen misafirlerle tek tek ilgilendi.

Ağrı Tanıtım Günleri Fuarında: Ağrı Dağı, Nuh’un Gemisi ve Nuh’un Gemisi’nin İzi, İshak Paşa Sarayı, Urartu Kalesi, Diyadin Murat Kanyonu, Diyadin Kaplıcaları, Kudret Köprüsü, Hamur Kümbeti gibi tarihi ve doğal güzellikler tanıtıldı. Anadolu’nun en eski diyet yemeği olan Abdigor Köftesi, Ayranaşı, Ağrı’ya özgü et döner, 7 saat tandır üzerinde pişirilen Keşkek, Kete, Tandır Ekmeği, Ağrı Turşusu ve Ağrı Balı gibi yöresel tatlar Maltepelilere ikram edildi.

Mustafa Telli 

#ağrı #doğubeyazıt #isakpaşa #nuhungemisi #yıldızacar #mustafatelli