Ağrı tanıtım günleri Maltepe’de başladı

Tarihi ve Kültürel güzellikleri ile Anadolunun şirin illerinden Ağrı’nın İstanbul Maltepe’de başlayan 4 günlük etkinliği renkli görüntülerle açıldı. Yöresel lezzetlerin ve el sanatı ürünlerinin ve yaşam tarzının tanıtılacağı etkinlikte ziyaretçiler bolca müzik ziyafeti de çekecekler.

Ağrı Valiliği girişimi, Ağrı Belediyesi ve İstanbul Ağrı Dernekleri Federasyonu’nun katkıları ile İstanbul Maltepe sahilinde bulunan etkinlik alanında düzenlenen Ağrı Tanıtım Günleri başladı.

‘Nuh’un Gemisi İstanbul’a Geldi’ temasıyla Maltepe Sahili Etkinlik Alanında düzenlenen ve 4 gün sürecek olan Ağrı Tanıtım Günleri’nde Ağrı’ya özgü Anadolu’nun en eski diyet yemeği olan Abdigor Köftesi, Ayranaşı, Ağrı’ya özgü et döner, 7 saat tandır üzerinde pişirilen Keşkek, Kete, Tandır Ekmeği, Ağrı Turşusu ve Ağrı Balı gibi yöresel ürün ve yiyeceklerin yanı sıra Ağrı Dağı, Nuh’un Gemisi ve Nuh’un Gemisi’nin İzi, İshak Paşa Sarayı, Urartu Kalesi, Diyadin Murat Kanyonu, Diyadin Kaplıcaları, Kudret Köprüsü, Hamur Kümbeti gibi tarihi ve doğal güzellikler tanıtılacak.

Etkinlik, 17 Kasım Perşembe günü saat 13:00'den 20 Kasım'a kadar devam edecek.

#ağrı #doğubeyazıt #ishakpaşa #maltepe #mustafatelli