AHİLİK HAFTASINI KUTLADIK

AHİ Sanayici ve İş Adamları Derneği (AHİSİAD) 18-24 Eylül 2023 Ahilik Haftası Programını Pendik Halil Kaya Gedik Metal Teknolojisi Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirdi.

Etkinliğe Ticaret Bakanlığı, İstanbul Valiliği, Pendik Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kızılay Pendik Şubesi de destek verdi.

Programa; Pendik Kaymakamı Mehmet Yıldız, Pendik Belediye Başkan Yardımcısı Vahap Doğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Aytekin Yılmaz, İlçe Emniyet Müdürü Murat Milletsever, İlçe Jandarma Komutanı J. Üsteğmen Fahri Tırıl, Kızılay Pendik Şube Başkanı Nurettin Beşinci, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Turan Genç, PESİAD Başkan Vekili Murat Açık, CHP İlçe Başkanı Niyazi Güneri, SP İlçe Başkanı Yasin Kadıoğlu, sivil toplum örgütü temsilcileri katıldılar.

Sunumunu Gedik Üniversitesi İletişim Uzmanı Seda Turan’ın yaptığı program; saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

ÖRSTE DEMİR DÖVDÜLER

Türk Milletinin Ergenekondan çıkışını temsili Örste Demir Dövme töreni; Kaymakam Mehmet Yıldız, Belediye Başkan Yardımcısı Vahap Doğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Aytekin Yılmaz, İlçe Emniyet Müdürü Murat Milletsever, İlçe Jandarma Komutanı Fahri Tırıl ve Kızılay Pendik Şube Başkanı Nurettin Beşinci’nin katılımlarıyla sahnede yapıldı.

Program ‘365 Gün Ahilik Seferberliği’ kapsamında ‘Gençlerimize güveniyoruz’ projesinin tanıtıldığı bir sinevizyon gösterisi ile devam etti.

Sinevizyon gösterisinin ardından Pendik Halil Kaya Gedik Metal Teknolojisi Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü İhsan Polat günün anlam ve önemine dair kısa bir konuşma yaptı.

İBRAHİM ÇAM AHİLİĞİN DÜNÜ, BUGÜNÜ VE YARININI ANLATTI

AHİSİAD Başkanı İbrahim Çam, Ahiliğin dünü, bugünü ve yarını hakkında bilgi verdi. Çam’ın çarpıcı örneklerle şekillendirdiği konuşması dinleyicileri oldukça etkiledi ve alkış aldı.

ŞED KUŞATMA TÖRENİ

Program çerçevesinde Ahilik Kural ve Kaidelerine göre ustalık beratının verildiği geleneksel Şed Kuşatma Töreni yapıldı. Pendik Halil Kaya Gedik MTA Lisesi Mezunu Rıdvan Burulday ve Zeynel Yanar’a icazet verildi.  

ÖDÜL TAKDİMİ

II. Uluslararası Ahilik ve Ahi Evran Yarışmaları resim kategorisinde dereceye girerek ilçemizi gururlandıran; Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu öğrencilerinden Busenaz Ögel (1.), Gözde Yıldız (3.), Buhara İlkokul öğrencilerinden Azra Nur Tomruk (2.), Sude Mina Çakar’a (mansiyon) ödülünün takdimi yapıldı.

AHİ DUASI YAPILDI

Program Hoca Alper Kanderun tarafından okunan Ahilik duası ve toplu fotoğraf çekimleriyle sona erdi.

Kutlama sonrası okul bahçesinde Ahi Pilavı ikram edildi.