AKASYA SOKAK ESNAFI PARK YASAĞI İSTİYOR

Pendik Batı Mahallesi Akasyar Sokak esnafı park yasağı istiyor. Esnaf sokaktan imza topluyor.

Pendik Batı Mahallsi esnafı araçların park yasağından şikayetci: Kendileri ile konuştuğumuz esnaf şöyle diyor:

"Abi, sizin de gördüğünüz gibi cadde araçlarla dolu. Bu araç sahipleri burayı otopark gibi kullanıyor. Adam aracını buraya park edip, gidiyor. araç 10 gün 15 gün burada kalıyor. Burası otopark mı? Biz cadde esnafı bu işten şikayetciyiz. Bize mal geliyor, aracımızı koyacak yer bulamadığımız için malımızı metrelerce ilerden taşıyoruz. Müşteri aracını park edecek yer bulamayınca çekip, gidiyor. Yoldan geçen müşteri vitrinimizi tam göremiyor, biz mal satamıyoruz. Araçlar bu görüntüleri ile görüntü kirliliğide yapıyor. Bizim isteğimiz Akasya Sokağak da; Dr. Orhan Maltepe Caddesi gibi araç parkına kapatılsın. Dr. Orhan Maltepe Caddesinde olduğu gibi Akasya Sokağa da dev saksı konularak caddemiz güzelleşsin."

İstanbul'un en büyük çarşısına sahip Pendik Belediyesi esnafın sesine mutlaka kulak verecektir. Belediye sokak esnafı ile ile tek tek görüşmeli, gerekiorsa oylama yaparak sorun çözülmeli.

Dev saksı içindeki çiçeklerle sokak daha da güzelleşecek.

Esnaf dükkana aldığı mal için kendi aracını dükkanın önüne getiremiyor. Dükkana gelen müşteri aracını koyacak park yeri bulamıyor. Yoldan geçenler dükkanların vitrinlerini tam olarak göremiyor. Sabit duran araçlar sokağın canlılığın yok ediyor. 

Mustafa Telli

#pendikbelediysi #ahmetcin #pendik #akasyasokak