Yaptırma ve Yaşatma Derneği başkanlığını Veli baba Mahallesi mükimlerinden Erzurumlu Ahmet Sefa Bayrak'ın yaptığı Velibaba Mahallesi Alvarlı Efe Hazretleri Camii Mahallenin dokuzuncu camisi. Dernek Başkanı Ahmet Sefa Bayrak, çok sevdiği Erzurum velilerinden Efe Hazretleri'nin ismini verdiği cami için çok emekler sarfetti. Yaklaşık yedi milyona mal olan cami sonunda tamamlanarak hizmete açıldı. Açılışına Pendik Kaymakamı Hülya Kaya, Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, AK Parti Pendik İlçe Başkanı Ali Şirin, Milliyetçi Hareket Partisi Pendik İlçe Başkanı Yalçın Çolak, Velibaba mahalle muhrarı Şükrü Aydemir, civar mahallelerin muhtarları ve mahalle sakinleri katıldı.

Açılış programında; Dernek Başkanı Ahmet Sefa Bayrak Camii'nin hizmet sürecinde söz ederken, Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin ve Pendik Kaymakamı Hülya Kaya cami ve mescitlerin önemine dikkat çeken birer selamlama konuşması yaptılar.

Açılış sonrası Cuma Namazı eda edildi, dualar yapıldı ve vatandaşa döner-pilav ikram edildi. İkram tezgahında mahalleliye bizzat kendi elleriyle servis yapan mahalle muhtarı Şükrü Aydemir, hiç kimseyi ikramsız göndermemek için elinden gelen gayreti sarfetti.

Yerel Hayat Gazetesi olarak, memleketimizin büyük velisi Alvarlı Efe Hazretleri'ni rahmetle yad ediyor, ismini kutlu bir Camiye vererek yaşatmak isteyen başta Dernek Başkanı Ahmet Sefa Bayrak olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz.