ATAMIZI HASRETLE ANDIK

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu, Baş komutan, Baş öğretmen ve Devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü aramızdan ayrılışının 85. yılında saygı, minet, hasret, dua va gözyaşları ile andık.

Kartal'da organize edilen anma töreni Kartal Meydanında ve Kartal Bülent Ecevit Kültür Merkezinde gerçekleşti.

Törene Kartal Kaymakamı Edip Çakıcı, Garnizon Komutanı Teknik Hizmetler Daire Başkanı Dr. Mühendis Albay Cihat Eryiyit, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kıraç, Şube Müdürü Saliha Türksoy, Kurum ve daire amirleri,  Siyasi parti ve Sivil toplum örgüt temsilcileri, Muhtarlar, Öğretmenler, Öğrenciler ve Kartallılar katıldı.

Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Saliha Türksoy yönetiminde, Aysun Bakar sunumu ile gerçekleşen törende Kartal Hasan Ferruh Özgen Anadolu Lisesi, Kartal Anadolu Lisesi, Kartal Şehit Şükrü Bayrakçı İlkokulu ve Kartal Hilmi Altay İlkokulu görev aldı.

Saat 9'u beş geçe Kartal Meydanında saygı duruşu ile başlayan törende; çelenk sunumu, İstiklal marşımızın okunması, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kıraç'ın konuşması, Burak Bora Anadolu Lisesi öğrencisi Asmin Ayyıldız'ın mektubu, ödül töreni, Şehit Şükrü Bayrakcı İlkokulu öğrencilerin şiir okumaları, "Benim için Atatürk" adlı video gösterimi, Hasan Ferruh Özgen Anadolu Lisesi'nin tiyatro gösterisi, Kartal Anadou lisesinden Mustafa Önder Er'in şiiri, Mustafa Hilmi Altaylı öğrencilerin "Bana bir resim yap çocuğum, Adı Mustafa Kemal olsun" adlı şiir gösterisi yer aldı.

Program; protokol üyelerinin görevlilere teşekkürü ve hatıra fotoğraflarının çekimi ile sona erdi. 

Mustafa Telli 

#10kasım #kartal #Edip Çakıc #Mustafa Kıraç #Saliha Türksoy #Aysun Bakar #mustafatelli