Ataşehir AHAT ilk konserini verdi

Elvan Yeşilbağ başkanlığında Ataşehir'de kurulan AHAT Ataşehir Halk Türküleri Topluluğu ilk konserini Ataşehir Mustafa sancak Kültür Merkezinde verdi.

Konserde emekli öğretmen Muammer Akın sahne aldığı konsere Ataşehirli sanat severler büyük ilgi gösterdi.

Hülya Sümer'in sunduğu programda; Dernek Başkanı Elvan Yeşilbağ'ın konuşması,Yönetmen Kemal Akdemir yönetiminde solo ve koro dinletisi, halk oyunları gösterisi, çiçek takdimi ve fotoğraf çekimi yer aldı.

 

AHAT Başkanı Elvan Yeşilbağ, yaptığı çok kısa konuşmasında Ataşehir Belediye Başkanına, Kültür Müdürüne, Saz heyetine, solistlere, koristlere ve salonu dolduran sanat severlere teşekkür etti. Derneklerinin yeni kurulduğunu ve bu konserin ilk konser olduğunu söyleyerek, konserlerinin devam edeceğini ifade etti.

Kadife sesi ile salonda sıcak bir hav estiren Sunucu Hülya Sümer; 'Türkülerimiz Anadolu'nun sesli düşüncesidir." Biz bu ilk konserimizde size Anadolunun dört bir köşesinden selam getirdik şeklinde konuştu.

Edirne'den Kars'a, Erzurumdan İzmire yurdu gezen solist ve koristeler; seslendirdiği türkülerle gönülleri mest etti. Sanat Yönetmenliğini Nurettin Karakuş, Dans Kareografisini Mehtap Öztürk'ün yaptığı konserde dinleyi ile bütünleşen AHAT ilk konserinden tam not aldı.

Öğretmen Muammer Akın'ın sahne performansı ile zirve yapan konsr, günü ölümsüzleştiren hatıra fotoğraflarının çekimi ile sona erdi.

Mustafa Telli

#AHAT #ataşehir #mustafasaffet #elvanyeşilbağ #muammerakın #mustafatelli