Atatürk´ü Anma Programı Yunus Emre'de

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu, Baş komutan, Baş öğretmen ve Devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü aramızdan ayrılışının 85. yılında saygı, minet, hasret, dua va gözyaşları ile andık.

Pendik'te organize edilen 10 Kasım Atatürk'ü anma töreni; Pendik Sahilinde Atatürk anıtına çelenk sunma töreni ile başlayıp, Pendik Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezinde devam etti.

Pendik Kılıçarslan Ortaokulu tarafından hazırlanan pograma; Pendik Kaymakamı Mehmet Yıldız, Garnizon Komutanı Tuğamiral Recep Erdinç Yetkin, Belediye Başkan Yardımcıları Atakan Yüce ve Hakan Ögütçü, Cumhuriyet Başsavcı Vekili İsmail Değirmenci, İlçe Milli Eğitim Müdürü Aytekin Yılmaz, Kurum ve Daire Müdürleri, Siyasi parti ve Sivil toplum örgüt temsilcileri, Muhtarlar, Gaziler, Öğretmen, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.


Çelenk sunma ile başlayan prograda; Saygı Duruşu, İstiklal Marşımızın okunması, Okul Müdürü Murat Yavuzalp'in günün anlam ve önemini belirten konuşması, şiir okumaları, oratoryo, müzik korosu ve resim sergisi yer aldı.

Programda Kılıçaslan Ortaokulu Müzik öğretmeni öğrencilerle birlikte Atatürk'ün sevdiği şarkıları seslendirdi.

Program sonrası Pendik Kaymakamı Mehmet Yıldız görevli öğretmen ve öğrencile teşekkür edip, hatıra fotoğrafları çektirdi.

Mustafa Telli

#10kasım #pendik #atatürk #kılıçaslan