ATAY'IN MESLEKTE 43. YILI

ATATÜRK İLKOKULU MÜDÜRÜ YAŞAR ATAY 43 YILI GERİDE BIRAKTI

Pendik'in en kıdemli müdürlerinden biri olan YAŞAR ATAY yüzlerce anının yer aldığı 43 güzel yılı geride bıraktı.

Pendik Milli Eğitim Caimasının sevilen isimlerinden biri olan Pendik Atatürk İlkokulu Müdürü Yaşar Atay’ı ne kadar tanıyorsunuz?
Ben yurdunu, milletini ve çocukları çok seven Başöğretmen Atatürk’ün öğretmeniyim. Atatürk İlkokulu’ndan emekli olacağım, diyerek Pendik Atatürk İlkokulu’na gelen Yaşar Bey’e binlerce teşekkürler. İyi varsınız müdürüm.

Yaşar Atay 1959 Nisanının güzel bir gününde Rize’de dünyaya geldi. İlkokula Rize Fındıklı’da başlayan Atay, ortaokulu ve Liseyi Fındıklı’da okudu.
Yaşar Atay, 175 boylarında 75 kilo ağırlığında, boylu postludur. Giyim ve kuşamı ile örnek, söz ve davranışları ile güven verici, mesleki bilgi ve tecrübesi ile bir bilendir. Müdürlerin ağabeyi, öğretmenlerin arkadaşı, öğrencilerin babasıdır.

Her gün güzel giyinir. Sırtındaki takım elbisesi, boynundaki kravatı ile her zaman şıktır. Her gün saçını yıkayıp, tıraş olur, bakımlı, düzenli ve tertiplidir.
İlkokul öğretmeni Ali Özgenç gibi vatana ve millete faydalı olma hayali ile büyüyen Atay, öğretmen olmak için 1976 yılında Rize Eğitim Enstitüsü’ne girdi.
1979 yılında göreve başlayan Yaşar Atay’ın ilk görev yeri okuduğu ve mezun olduğu Fındıklı İlkokulu’dur. Fındıklı İlkokulunda ilkokul öğretmeni Ali Özgenç ile birlikte çalışır.

Üniversiteden aldığı teorik bilgileri; öğretmenlerinde gördükleri ile harmanlar. İlkokul öğretmeni Ali Özgenç’ten, mesleğin inceliklerini öğrenip, merdivenleri ikişer üçer çıkarak başarıdan başarıya koşar.

Yaşar Atay, Türk olmanın gururu ile doludur. Ailesindeki şehit ve gazilerin hikâyeleri ile büyüyen Atay, İlkokul, ortaokul ve lisede milli bayramlarda kürsüye çıkıp, konuşmalar yapar, şiirler okur. Şiirleri öylesine anlamlı, öylesine duyguludur ki, dinleyen bir daha oku demekten kendisini alamaz.

Atay’ın ikinci okulu Sivas’tadır. Sivas’ta Aşık Veysel’in izlerini takip eder.
Hakikat ararsan açık bir nokta / Allah kula yakın, kul da Allah'a
Hakk'ın hazinesi gizli toprakta / Benim sadık yarim Kara topraktır,
Diyerek gönül sırrına erip, “İslam güzel ahlaktır”, der.

1990 yılında İstanbul’a gelen Atay’ın İstanbul’daki ilk görev yeri Göçbeyli Köyüdür. Göçbeyli köy, Yaşar Atay’ın ise idealleri vardır.
Kütüphanesinde 2 bin kitap bulunan Atay, her gün bir kitap okuyarak bilgisine yeni bilgiler katar. Anadolu Üniversitesine girip, lisans tamamlama derslerine katılır.


Türk tarihine meraklı, Türkçeye aşıktır. Araştırma kitapları ile ufkunu genişletir, gezi kitapları ile yeni ülkelere yolculuk yapar. Bilim ve teknoloji ile yeni bilgiler üretir.

1999 yılında Pendik Faruk Demirbağ’a atanan Atay, Faruk Demirbağ’da müdür yardımcısı ve müdürlük yapar.

Atay, voleybolcudur. Sporu ve sporcuyu seven Atay, ortaokul günlerinden beri spor yapar. İyi bir voleybolcu olan Atay’ın, genç ve dinamik olmasının sırrı işte bu spordur.


Faruk Demirbağ’dan Kurtköye geçer. Müdürler yer değiştirirken; bu Devleti Başkumandan, büyük devlet adamı, Başöğretmen Atatürk kurdu. Ben de Atatürk İlkokulunda çalışacağım diyerek Atatürk İlkokulu’na tayin ister.
43 yıllık meslek hayatında zarafetin ve letafetin temsilcisidir. Olaylara güzel bakar, güzel düşünür ve güzel konuşur. İslam’ın zorlaştırmayın kolaylaştırın, nefret ettirmeyiniz sevdiriniz emrini düstur edinir.

Çalıştığı her yer ve kurumda öğretmenleri ile abi kardeş ilişkisine dayalı bir çalışma anlayışı kurar, olası problemleri anında çözer. Her öğretmen arkadaşı, her öğrenci kendi çocuğudur. Öğretmenleri, öğrencileri ve velileriyle birlikte birçok başarılı çalışmaya imza atar.

Çalışkanlığı, dürüstlüğü, samimiyeti ve yönetim anlayışı ile öne çıkan Yaşar Atay, bileğinin hakkı, amirlerinin onayı ile 2019 Temmuzunda Pendik Atatürk İlkokuluna Müdür olarak atanır.

Pendik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce organize edilen faaliyetlere katılmış, koordinatör olarak görev yapmış, birçok komisyon ve kurullarda hizmette bulunmuştur. Yaşar Atay, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler tarafından sevilen örnek bir müdürdür.

2 çocuk babası, Pendik Atatürk İlkokulu Müdürü, Türk’ün hası, İslam’ın kalesi, Hak ve hakikattin sahibi, sevgi ve sabırın abidesi, çok iyi bir öğretmen ve çok başarılı bir müdürdür.

Yolun açık, sağlığın yerinde, mutluluğun daim olsun müdürüm.

Mustafa Nazım Telli