Parti politikalarına hakimiyeti, ciddiyeti, çalışkanlığı ile çevresinde sevilen Şahin, adaylık açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Sayın başkan, değerli yol arkadaşlarım, başta kurucu liderimiz Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve İlçe Bakanımız Nihat ÖZTÜRK olmak üzere bu mücadelede şehit düşenleri saygı ile yad ediyor, yaşayan ve partimize gönül veren değer katan büyüklerimizi, partimizi ayakta tutan kadınlarımızı ve partimizin bel kemiği gençlerimizi saygı ile selamlıyorum.

Partimiz, Mayıs ayında yapılan genel seçimlerden sonra maalesef tarihinde dönem dönem yaşadığı gibi iç çekişmelere ve tartışmalara sürüklendi. Bu durumu anlamak için belki son 3-4 yıllık gelişmeleri hatırlamamız gerekir;

*2019 yerel seçimlerinde son yılların en büyük başarısı olarak kabul edilebilecek İstanbul ve Ankara dahil olmak üzere büyük şehir belediyeleri kazanıldı. Bu seçimlerin kazanılmasında kurulan ittifaklar ve izlenen stratejiler genel merkeze ve izlediği politikalara güveni artırdı.

*Bu güven ortamında “tartışma ve ayrışma istemiyoruz” söylemi ile gidilen parti içi kongrelerde tek adaylı tercihler ön plana çıktı. Esasen bu kongrelerle genel merkezin genel seçimlere kadar yürütmek istediği politik süreç de görünür olmaya başladı. O tarihten itibaren parti tüzük ve yönetmelikleri askıya alındı ve parti genelge ve talimatlarla yönetilmeye başladı. Esasen örgüt ile genel merkez arasındaki kopuşlar da bu kararlarla başladı.

*O tarihlerde “altılı masa” oluşturma süreçleri başladı. Bu masada olacak partilerden İYİ Parti, Saadet ve Demokrat Parti’yi biliyorduk ama diğer partilerin hangi gerekçelerle ve hangi siyasal öngörülerle masaya dahil edildiğini bilmiyoruz. Sonra çeşitli komisyonlar kurularak çalışmalar yapıldı ve mutabakat metinleri imzalandı.

*O en kolay konu denilen masanın aday belirleme sürecinde yaşanan sorunlar, Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu’nun adaylığı, İYİ Partinin yarattığı sorunlar, HDP ile kurulan ilişkiler sonrası aday çıkarmayan Emek ve Özgürlük ittifakı gibi faktörler birleşerek Cumhuriyetin 100.yılında gidilen genel seçimler kaybedildi.

Parti içi tartışmalar değişim, dönüşüm, yenileşme kavramları üzerinden dillendiriliyor tabi birbirine yakın kavramlar gibi görünse de bu kavramları dillendirenlere baktığımızda hepsinin aslında amaç ve yöntem açısından farklı öneriler olduğu söylenebilir.

Yerel seçimler öncesinde Partimizin bu dar vakitte yapısal ve zihinsel sorunlarının tümünü çözmesi çok zor. Ancak, zaman içerinde buna dair de söyleyeceklerimiz olacak

Partimizin bugün içinde bulunduğu durum içinden ve dıştan, hangi açıdan bakarsanız bakın endişe verici olarak görünüyor. Ülkede bunca sorun varken CHP’nin ülke gündeminde kendi iç tartışmaları ile bir görüntü veriyor olması bu endişeyi arttırıyor. Örgütte güven ve motivasyon krizi, seçmende umutsuzluk, çaresizlik ve sandığa küskünlük hakim. Partimiz örgütüne güven verecek, seçmene umut olacak siyasal hamleleri bir an önce yapmalıdır. Pendik, yaklaşık 800.000 nüfusu ile koca bir kent. 30 yıldır çözülemeyen mülkiyet, imar ve çevre sorunları yanında havalimanı, marinası, hızlı tren ve metro alt yapısı ile jeopolitik açıdan da önemli bir kent.

30 yıla yakındır çözülemeyen sorunlar dedik, yaklaşık 30 yıldır da CHP iktidarından uzak bir kent malum önümüzde yerel seçimler var. Aksi bir durum olmaz ise bu kongrede seçeceğiniz İlçe Başkanı ve yönetimini de bu seçim sürecini yürütmek üzere görevlendireceğinizi de unutmayalım.

Yerelde seçim nasıl kazanılır? Ülkenin genel siyasi atmosferinden bağımsız düşünülmemekle birlikte, doğru aday ve yerelin sosyokültürel ve demografik yapısına uygun, plan yapma ve uygulama yeteneğine sahip bir meclis listesi oluşturmak ön koşuldur.

Parti hiyerarşisi ve disiplini göz ardı edilmeden gerek belediye başkan adayının seçimi gerekse meclis üyelerinin belirlenmesi noktasında atacağımız her adımda örgütümüz ile birlikte hareket edeceğimizin sözünü vermek istiyorum

Ben biliyorum ki, Pendik’te seçim nasıl alınır, bu konuda çok fazla arkadaşın çalışması ve öngörüsü var. Bu hedefte mutlaka istişare ve dayanışma masaları kuracağız. Herkesin programlarını ve düşüncelerini alacağız, çalışmalarından yaralanacağız. Ortak bir akıl inşaa etmeden, kolektif aklı öne çıkarmadan başarı sağlanmasının mümkün olmadığını da bilmemiz gerekir.

Yıllar sonra büyükşehrin nasıl alındığına bakalım, bunu yapmak zor değil yeter ki, soruları doğru yerden soralım, cevapları da doğru yerde arayalım. Mücadele edeceğimiz alanı iyi tanıyıp, doğru stratejiler kuralım. Burada alınacak belediyenin ve oyların Büyükşehir’e katkısını da unutmayalım.

Kongreden hemen sonra ivedilikle mahalle birimlerini oluşturup, yerel yönetim seçimlerine yönelik çalışmaları hemen başlatacağız. Her mahalle biriminden alt kadroları ile birlikte mahallenin sorunlarını, yerel yönetimlerden beklentilerini tespit etmelerini isteyeceğiz. Buna yönelik merkezde mahalle mahalle raporlamalar yapacağız.

Acil olarak seçimlerde bize yardımcı olacak, yerel yönetimler komisyonu başta olmak üzere tüm komisyonları derhal işler hale getireceğiz. Pendik Belediyesinin mali, idari, personel ve teknolojik alt yapısını ortaya koyacak bir çalışma yapacağız. Kadın ve gençlik yapılanmasını tekrar ele alıp, belediye, belediyecilik, yerel yönetimler konusunda eğitime tabi tutup, ileride yerel yönetimlerde alacakları görevlerle ilgili hazır olmalarını sağlamaya çalışacağız. Bu konuda yetişmiş kadrolarımızdan faydalanacağız…

* AKP ve ittifaklarına teslim olmamış, seçimde de elinden geleni yapmış milyonlarca insan hala buradadır. Hiçbir yere gideceği de yoktur. Kimse eşitlik, özgürlük, insanca yaşam talebinden vazgeçmiş de değildir. Bunlara yeniden umut olacak, tüm zorluklarına rağmen bunları yeniden ayağa kaldıracak olan, bu ülkede yapısal değişiklikleri de yapacak olan yine CHP kadroları ve düşünce dünyalarıdır.

CHP, Türk aydınlanmasının ve devrimlerinin partisidir. Umutsuz olmayın, umudunuzu kaybetmeyin, bu parti bitmez, yok olmaz, atamızın mirası cumhuriyetin her zaman temel taşı ve taşıyıcısı ve bekçisi olarak her zaman var olacaktır.

Erol Şahin kimin adayı, Erol Şahin parti emekçisinin adayı, Erol Şahin her koşulda partisini yalnız bırakmayan kadınlarımızın adayı, Erol Şahin gece gündüz sokak sokak aydınlık bir gelecek için çalışan gençlerin adayı, solun adayı, sosyal demokrasinin adayı, Pendik’te geleceğin adayı… ve kimsenin adamı değildir. Erol Şahin Mustafa Kemal Atatürk’ün adayıdır.

Detayları sizlerle yapacağımız mahalle toplantılarında ve birebir görüşmelerde paylaşmak üzere sağlıcakla kalın…”

Erol Şahin Kimdir?

1974 Sivas doğumludur. İlkokulu Sivas’ta, orta ve lise eğitimini Antalya’da tamamlamıştır.
2000 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olmuştur. 2001 yılında stajını tamamlamış ve serbest avukat olarak çalışmaya başlamıştır. İstanbul Barosu’nda çeşitli komisyonlarda görev yapmış. CMK servisinde bölge sorumluluğu görevleri üstlenmiştir.

Halen İstanbul Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi 2. sınıf öğrencisidir. Meslek hayatı ile siyasi yaşamı da başlamıştır. Parti içerinde seçim süreçlerinde komisyon başkanlığı yapmıştır.

Yine 2015-2018 yılları arasında Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu İlçe Başkan Yardımcılığı, 2020-2022 yılları arasında Örgüt ve Örgütlenmeden Sorumlu İlçe Başkan Yardımcılığı ve yine aynı dönemde Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu İlçe Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur.

Ayrıca Pendik İlçe Seçim Kurulunda ve Pendik Kaymakamlığı İnsan Hakları Komisyonunda CHP adına görevler almıştır. Evli ve 2 çocuk babasıdır.