AYGAD Üyeleri Hatay, Kahramanmaraş ve konya'yı Ziyaret etti

AYGAD mensubu bir grup gazeteci olarak deprem bölgesine yaptığımız 3 günlük bir seyahat ile bölgeyi yakından gözlemleme fırsatımız oldu.

Allah, geride kalanlara sabır, metanet, güç , kuvvet ihsan eylesin. Bir tarih silinmiş yer yüzünden. Göçmüş olanlar için dünya hayatı noktalandı fakat geride bıraktıkları için durum oldukça zor.

Anılar, dostluklar, akrabalıklar, tanıdıklıklar bir anda mazide kaldı. Hiç kolay değil, Allah kardeşlerimizin yardımcısı olsun.
Şurası muhakkak ki, maddi kayıplar bir şekilde geri kazanılır. Belki daha iyisi de elde edilebilir ne var ki, yüreklerde açılan gedikler kolay kolay kapanacak delikler değil.
O gediklerin kapanabilmesi için her şeyden önce İNSAN gerek. Evet depremzede kardeşlerimizin birçok ihtiyaçları var ve devlet/millet olarak bu ihtiyaçların karşılanması için seferber olmuş durumdayız. Fakat şunu gördüm ki, en büyük ihtiyaçları insan... Bir insanla hemhal olmak, acısını paylaşmak, kimsesiz olmadığını, bu dünyada yalnız olmadığını bilmek...
Millet olarak bize düşen yaptığımız maddi/manevi yardımların saman alevi gibi parlayıp yok olmasına engel olacak şekilde sürekliliğini sağlamak olmalıdır. Bu durum depremzede kardeşlerimize unutulmadıklarını göstermek için şarttır. Mümkünse sivil toplum kuruluşlarımız bu işe el atmalı ve üyelerini o bölgeye ziyaretlere götürmelidir...