Bağımlılık Sempozyumu Yapıldı

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü (Kartal Rehberlik ve Araştırma Merkezi), T.C. İstanbul Üniversitesi, İstanbul Gedik Üniversitesi ve Türkiye Ulusal Ajansı Bağımlılk Sempozyumu düzenledi.

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Cemil Bilsel Konferans Salonu’nda gerçekleşeşen sempozyuma: Gedik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kesik ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Şube Müdürü Eyüp Balyemez, Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Nuri Kaya, Kartal Rehberlik Araştırma Müdüresi Esra Betül Ergül, Kartal Rehberlik Araştırma Merkezi mensupları ve İstanbul'un dört bir yerinde görev yapan rehber öğretmenler katıldı.

İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan sempozyumda Kartal Rehberlik Araştırma Müdüresi Esra Betül Ergül, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Şube Müdürü Eyüp Balyemez ve İstanbul Gedik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kesik kısa birer konuşma yaptı.

Açılış konuşmalarının ardından İstanbul Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Murat Coşkun “Ergenler Niçin Madde Kullanır? Nasıl Fark Edelim?” başlıklı sunumunu, İstanbul Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı hocalarından Öğr. Gör. Yaşar Tanır “Alkolün ve Esrarın İnsan Beyni ve Davranışları Üzerindeki Etkileri” başlıklı sunumunu ve yine aynı bölüm hocalarından Dr. Öğr. Üyesi İlyas Kaya “İnternet ve Oyun Bağımlılığı” başlıklı sunumunu gerçekleştirdi.

programda: Ahmet Furkan Duyar ve Mevlüt Gökhan Başın kanun dinletisi yer aldı.

Mustafa Telli

#kartal #kartalram #bağımlılıksempozyumu  #esrabetülergül #mustafatelli