Bak Kadıköy Döndü

Bak Kadıköy Görevini Tamamlayarak Afet Bölgesinden Döndü

Deprem bölgesinde 49 personeli ve bir arama köpeği ile arama kurtarma çalışmalarına katılan Kadıköy Belediyesi arama kurtarma takımı BAK Kadıköy İstanbul’a döndü. Ekip İstanbul'a dönüş yolunda Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kıçıdaroğlu’yla Ankara’da CHP Genel Merkezi’nde bir araya geldi ve bölgedeki çalışmalar ve son durumla ilgili bilgi aktardı.

AFAD'ın verdiği Orta Seviye Arama Kurtarma akreditasyonunun sahibi ekibi ve Köpekli Arama Timleri sertifikasına sahip arama köpeği Lena’yla enkaz altından 17 kişiyi sağ olarak çıkaran Kadıköy Belediyesi’nin arama kurtarma ekibi BAK KAdıköy, 12 gün süren arama kurtarma çalışmalarının ardından İstanbul'a döndü. BAK Kadıköy’ün 49 kişiden oluşan ekibi dönüş yolunda Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Ankara’da CHP Genel Merkezi’nde bir araya geldi. Buluşmada CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Seyit Torun ve Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı da yer aldı.

  “Oy İçin Yaptılar On Binlerce İnsanın Hayatı Gitti”

Deprem bölgesinde arama kurtarma çalışmalarına katılan BAK Kadıköy’ün anlattıklarını dinleyen Kılıçdaroğlu, çöken binalar arasında daha 8 aylık olan binaların olduğunu ve depremin değil binaların öldürdüğünü söyleyen bir ekip üyesinin sözü üzerine    “Bütün bunların sorumlusu siyaset kurumu. İmar affını çıkaran siz misiniz? Hayır. Oy için yaptılar ama on binlerce insanın hayatı gitti. Olayları biraz derinlemesine düşünmemiz gerekiyor. Siyasetin yaşadığı acılardan ders çıkarmadığını gördük.” dedi. Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Afad’ın çalışkan, nitelikli bürokratları var, çalışıyorlar. Deprem haritalarını çıkarmışlar. Risklerin tamamı görünüyor. Ama kimse o raporları dikkate almamış. 20 yıldır önlerinde deprem haritaları, raporlar var ama hiçbir şey yok ortada. Umarım bundan ders çıkarırlar.” dedi.