Başkan adayı Tarık Balyalı basınla buluştu.

CHP Pendik Belediye Başkan Adayı S. Tarık Balyalı: "Pendik'te 30 Yıldır Çözülemeyen Sorunlar Var" dedi.


CHP Pendik Belediye Başkan Adayı Süleyman Tarık Balyalı, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle, basın mensuplarıyla buluştu. 


Pendik Gülistan Sofrası’nda düzenlenen kahvaltı basın toplantısına CHP Pendik İlçe Başkanı Niyazi Güneri, Tarık Balyalı’nın eşi Evrim Balyalı, CHP İstanbul İl Kadın Kolları Yöneticileri, CHP İstanbul İl Gençlik Kolları Yöneticileri, CHP Pendik İlçe Yönetimi ile çok sayıda basın mensubu katıldı.


Üç aile vurgusu…
CHP Pendik Belediye Başkan Adayı Süleyman Tarık Balyalı, ”Pendik’te nereye bakarsanız bakın bu üç aileyi görürsünüz.” dedi. Bu durumdan Pendiklilerin rahatsız olduğunu ifade eden Balyalı, 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde, Pendiklilerin bu rahatsızlığı oylarıyla ifade edeceğini söyledi.
CHP Pendik Belediye Başkan Adayı Tarık Balyalı kahvaltı programında, Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin’in İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile 5 yıldır bir araya gelmediğini ifade ederek, Pendik için bu güne kadar İBB’ye başvuru yapılmadığını iddia etti.
“Çiğköfteciler ile kokoreççiler olmasa Pendik karanlığa gömülecek.
Balyalı; Pendik’in imar sorunları olduğunu dile getirdikten sonra, ilçenin bir cazibe merkezi olmaktan da çıktığını dile getirdi. Akşam saat sekizden sonra 750 bin nüfuslu ilçenin neredeyse karanlığa gömüldüğünü söyleyen Balyalı, “Neyse ki çiğköfteciler ve kokoreççiler var. Onlar da olmasa Pendik karanlığa gömülecek.” dedi.
“Tecrübemiz var.”
Tarık Balyalı; CHP’de yaklaşık 30 yıldır siyaset yaptığını vurgulayarak, bunun kendisi için avantaj olduğunu Pendik Pendik Belediyesini kolaylıkla yönetebilecek bilgi ve tecrübeye sahip olduğunu ifade etti.
“Pendik’te her mahalle mağdur…”
Balyalı, Pendik’te AK Parti’nin en yüksek oy aldığı mahallerde dahi hizmet eksikliğinin olduğunu söyledi.
”Pendik 30 yıldır aynı anlayışla yönetiliyor. Elbette ki yapılan iyi işler olmakla birlikte Pendik’in 30 yıldan beri değişmeyen sorunları var ve bunlar Pendik’in genelini kapsıyor. Bazen bizim CHP’liler şöyle derler; ‘Acaba CHP’lilerin olduğu mahallelere mi yatırım yapılmıyor?’ Hayır! Ak Parti’nin yüzde 70 oy aldığı mahallerde bile ne yapıldığını sorgular hâle gelmiş vatandaşlar. Pendik’te çok ciddi problemler var. Pendik 30 yıldan beri hiç değişmedi arkadaşlar. Aynı sokaklarda yürüyoruz, aynı kaldırımlarda yürüyoruz, aynı sokaklarda dolaşıyoruz. Mahalleler hep aynı. Bazı yerlerde bina değişiklikleri dışında çok ciddi değişiklikler ne yazık ki yok. 2024 yılına geldik hâla biz aynı sorunlarla uğraşıyoruz. Pendik çok ciddi adaletsizliklerin olduğu bir ilçe hâline geldi. Bir yanda bir avuç insan olarak nitelendirdiğimiz insanların her istediği anında yapılırken, binlerce vatandaşımızın istekleri ne yazık ki göz ardı ediliyor.”

 

Basın mensuplarının sorularını cevaplayan CHP Pendik Belediye başkan adayı Tarık Balyalı, "Pendik ve İstanbul Belediye başkanlığını CHP alacak."  dedi.

Mustafa Telli