Pendik Kaymakamı Hülya Kaya'nın da konuklar arasında olduğu Yunus Emre Kültür Merkezinde gerçekleştirilen 3,5 yıllık değerlendirme Toplantısı slayt gösterimiyle başladı. Slayt gösteriminden sonra sahneye davet edilen Başkan Ahmet Cin, 3,5 yıllık icraatlarının slaytlar eşliğinde kısa bir sunumunu yaptı. Başkan Cin Katılımcılara teşekkür ederek başladığı konuşmasında başkanlık emanetini layıkıyla icra etmeye çalıştığının altını çizerek, "Seçim öncesinde vaad etmiş olduğumuz konuları 3 kategoride değerlendirdik. Bunun birincisi olak kısımda kendi belediye bütçemizle planladığımız projelerin büyük kısmını gerçekleştirdik.” dedi.

İkinci kısımda Bakanlıklarımızla planladığımız projelerimizi de gerçekleştirdik. En büyük üç tanesini saymamız gerekirse Türkiye’nin en büyük millet bahçelerinden bir tanesi olan Pendik Millet Bahçesi’ni Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızla açmış olduk, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımızla Tavşantepe-Sabiha Gökçen Metro Hattı’nın hizmete girmesini sağlamış olduk ve kentsel dönüşümle ilgili de çalışmalarımızı yaptık ve takiplerimizi sürdürüyoruz.” ifadelerinde bulundu.

PENDİK YATIRIMLARDA İSTANBUL'DA ÖNCÜ BELEDİYELER ARASINDA, BU GURUR HEPİMİZİN!

Başkan Ahmet Cin, planlanan hizmetlerin yanı sıra Pendik’te 3,5 yılda yapılan yatırım ve hizmetlerden de bahsetti. Pendik Belediyesinin yatırımda öncü belediyelerden olduğunu vurgulayan Başkan Ahmet Cin: “Pendik Belediyesi olarak yatırımlarda İstanbul’da belediyeler arasında öncülerdeniz. Şuan ilçemizde çok büyük bir kentsel dönüşüm projesi yürütmekteyiz. Gençlerimiz için geçen sene yaptığımız gibi üniversiteye yeni geçen, ilk defa kazanmış öğrencilerimize 2 Bin TL’lik destekte bulunuyoruz. Çocuklarımız ve gençlerimiz için kültür-sanat etkinlikleri ve eğitimlerimiz devam ediyor. Gençlik kampımız vardı bu yıl da çocuklarımız için Pendik Masal Parkı’nı açtık.” dedi.

Slaytlar eşliğinde gerçekleştirdiği sunumunda salondan sık sık alkış alan Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, seçim öncesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile planladıkları Pendik yatırımlarını İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu yönetiminde gerçekleştiremediklerinin altını çizerek, "İBB yönetimininden Pendik'e yapmayı düşündüğümüz vizyon projeler için sonuç alamadık" dedi. Gecekonudu sahipleri için yapılmış konutların dahi İBB yönetimi tarafından hak sahiplerine verilmediğinin altını çizen Başkan Cin, "Özellikle bu konunun takipçisiyiz, hak sahiplerinin haklarının ellerinden alınmasını kabul etmemiz mümkün değil" dedi.

Konuşmasını alkışlar eşliğinde tamamlayan Başkan Ahmet Cin, program sonunda ilçe eşrafı katılımcılarla hatıra fotoğrafı çektirerek progmanını sonlandırdı.