Başkan Cin Gazeteciler Günü’nde Yerel Basın Mensupları ile Buluştu

Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, yerel basının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.

Pendik Belediyesinin Aydos Spor Kompleksinde düzenlenen kahvaltılı toplantıda Belediye Başkanı Ahmet Cin, Gazetecilerin Gününü kutlarken aynı zamanda belediyenin yatırımlarını ve çalışmalarını anlattı.


Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Başkan Ahmet Cin’in açıklamaları şöyle;

“PENDİK’İ BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ”
Her kesimle görüşerek, fikir alışverişlerinde bulunduklarını aktaran Başkan Ahmet Cin; “31 Mart itibariyle 4. yılımızı tamamlıyoruz. 2019 yılından beri sürekli ivme kazanan bir yerel yönetim konumundayız. Pendik’i beraber yöneteceğiz sözümüz vardı.  Birçok kişi ve kurumlarla irtibat kurarak talep ve şikayetlerini dinliyoruz” dedi.

“PROJELERİMİZİ GELECEĞE YÖNELİK PLANLIYORUZ”
Projelerimizi önümüzdeki 50 yılı kapsayacak şekilde planlıyoruz. Sabiha Gökçen Havalimanında ikinci pistin açılışı ile ilgili çalışmalarımız hızla devam ediyor. Muhtemelen mayıs ayında ikinci pistimiz açılacak.

“YATIRIMLARIMIZ ARTARAK DEVAM EDİYOR”
Sadece 2022 yılında 600 Milyon liralık yatırama pay ayırdık. Yatırım oranlarımızı artırarak devam ediyoruz. Ayrıca ‘Sosyal Belediyecilik’ için de %7-%9 arasında bütçeler ayırıyoruz.

“GENÇLERLE OLMAK HOŞUMA GİDİYOR, BENİ RAHATLATIYOR”
Gençlerle birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu dile getiren Başkan Cin, “Onlarla birlikte olmak beni rahatlatıyor. Kendi duygu ve düşüncelerini saf ve temiz bir şekilde aktarıyorlar. Gençlerimiz ağır bir eleştiri yapsa bile zoruma gitmiyor. Gençlik üzerine çok ciddi çalışmalar yaptık.  Kütüphaneler, spor kompleksleri, gezi programları, maddi destek, gençlik kampı, boğaz turları ve etütler bunlardan bazıları. Bizi desteklediklerini görmek hoşumuza gidiyor” dedi.

BAŞKAN CİN MÜJDEYİ VERDİ: PENDİK’E ŞEHİR MÜZESİ GELİYOR
Hat Boyundan Sancak Köprüsüne gelirken solda demiryollarına ait bir alan var. Mülkiyeti bize geçti. Son işlemler yapılıyor. Bu alana şehir müzesini kuracağız. Projesi hazır durumda. Şehir Müzesi’nin taş yapıdan oluşan bir mimarisi olacak. Proje tamamlandığında ziyaretçiler müzenin hem açık hem de kapalı alanlarını gezebilecek.

“İBB 432 SOSYAL KONUTU TESLİM ETMİYOR”
İstanbul Büyükşehir Belediyesi hakkında konuşan Başkan Cin, hazır olan 432 sosyal konutun vatandaşlara teslim edilmemesine sitem etti. Bu konuyla ile ilgili de çalışmalar yapacaklarını belirtti.

TAŞLIBAYIR'A ŞUBATTA KAZMAYI VURUYORUZ

Taşlıbayırdaki kentsel dönüşümle ilgili prosödür tamamlandı. kazmayı inşallah şubatta vuracağız. 

Programın sonunda belediye başkanı Gazeteciler günü ile ilgili hazırlanan hediyeleri takdim etti ve toplu hatıra fotoğrafı çekildi.