Gezimizin ilk durağı; Köylerin ihtiyaçlarına yönelik planlanarak hizmete sokulan Köy Konaklarının son hizmete gireni Ballıca Köy Konağının açılışı oldu. Pendik Kaymakamı Mehmet Yıldız, İlçe Protokolü ve Ballıca sakinlerinin katılımıyla hizmete açılan Köy konağı, geleneksel mimariye uygun olarak tasarlanmış bir yapı. İçinde muhtarlık ofisi, okuma salonu, kıraathane ve çok amaçlı salon bulunuyor. Ballıca halkına hayırlı olmasını diliyoruz.

100. Yıl Anısına 100 Zeytin Ağacı:

Pendik Belediye BaşkanıAhmet Cin, Pendik Gönüllüleriyle el ele vererek; Cumhuriyetimizin 100. Yılı Anısına Pendik Korusuna 100 Zeytin Ağacı diktirdi. Gelecekte belki de Pendik Korusu'nun en güzel köşesi olacak olan Zeytinlik, ümit ederiz ki, uzun yıllar meyvelerini vermeye devam eder.

Engelsiz Yaşam Merkezi:

Başkanla Pendik turumuzun üçüncü adresi Cuma Namazı sonrasında bir araya geldiğimiz Pendik Engelsiz Yaşam Merkezi oldu. Burada özel eğitime ihtiyaç duyan evlatlarımızı ziyaret edip, hatırlarını sormamızın yanısıra ilçeye yapılan yatırımlar hakkında da Başkan Cin ve Ekibinden birifing alma imkanımız oldu.

Gençlik Kampı Gençleri Ağırlıyor

Pendik Turumuzun ikinci adresi Pendik Gençlik Kampı oldu. Yaşımız ilerlemiş olsa da biz de gençler gibi top oynadık, ok attık ve gençlerle sohbet ettik. 24.650 Metre kare alan üzerine kurulu Gençlik Kampı'nda 120 kişilik Bungalov, Plaj Voleybol Sahası, Basketbol Sahası, Okçuluk Alanı, 1.700 metre Doğa Yürüyüşü Parkuru, oldukça geniş bir yemek salonu ve güzel bir mescit var. Pendikli okullar bu alandan hizmet alabildikleri gibi, ihtiyaç durumunda yurt dışından gelen konukların da ağırlanabileceği çok güzel bir ortam.

İlk Harçlığınız Bizden

Gençlik Kampında hizmet almakta olan liseli gençlerle sohbet eden Başkan Cin, Üniversiteyi kazanmaları durumunda belediye olarak ilk harçlıklarını vereceklerini ifade etti.

Pendik Korusu, Başkan'dan Pendik'e Güzel Bir Hizmet

Turumuzun önemli noktalarından biri de gördüğümüzde şaşkınlığımızı gizleyemediğimiz Pendik Korusu oldu. 173.000 Metre kare Alan üzerine kurulu Pendik Korusu içinde; Kafeterya, Restoran, 2 Adet Mescit, İdari Bina, Saha Personel Binası, 1.600 metre Yürüyüş ve Bisiklet Parkuru, 400 Kişilik Amfi Tiyatro, Workout İstasyonları, Piknik Alanları, Çocuk Oyun Alanları, Macera Parekuru, Doğalgazlı Mangal Alanı, Yağmur Barınağı, Çeşmeler ve Otopark Alanları mevcut. İnanıyoruz ki, gelecekte Pendiklinin özellikle haftasonu tatilllerinde vazgeçilmezlerinden bir olacak kadar güzel bir mekan. Ailece piknik yapma, eğlenme alanları, çocukların seve seve kullanmak isteyecekleri oyun alanları, huzurlu bir ortamda eşinizle dostunuzla yemek yiyebileceğiniz mekanlarıyla gelecek kuşaklar için güzel bir hediye niteliğinde harika bir mekan.

Kurtköy Kültür Sokağı

Kurtköy Kültür Sokağı, Başkan Ahmet Cin'in Kurtköy'e kazandırdığı güzel eserlerden biri oldu. Hem dinlenme alanları, hem de kadınlarımızın el sanatlarını satışa sunabilme imkanı buldukları dükkanlarla güzel bir hizmet.

 

Gençler Ahmet Abilerini Selfisiz Bırakmadılar

Kurtköy Kültür Sokağı ziyaretimizde el sanatları satışı yapan iş kadınlarını sohbet edip, hatırlarını soran Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, etrafını saran gençlerin fotoğraf çektirme ricalarını kırmayarak selfi misafiri oldu.

Dumlupınar Mahallesi Kentsel Dönüşüm Alanını Ziyaret Ettik

İnşaat Mühendislerinden aldığımız bilgiye göre Taşlıbayır zemininin taşı sadece bu bölgede bulunan ve mukavemeti oldukça güçlü bir taş. Bu yüzden zemin çalışmalarında zorunlu olarak dinamit kullanıyor. Söylenilene göre dinamit kullanılmasına rağmen yine de oldukça zor çalışılan bir bölge.

Turumuzun sonunda Pendik Belediyesi'ne ait olan Hayaltepe Tesislerinde yorgunluk çaylarımızı yudumlarken bir yandan da yazacağımız haberin içeriğini düşünüyorduk. Güzel bir gün oldu, güzel ilçemiz Pendik'e tüm yapılan çalışmalardan dolayı emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.