Bayram Bekar aşure dağıttı

Pendik CHP İlçe Başkanı Bayram Bekar, 5 Ağustos 2023 Cumartesi günü Pendik sahilinde Pendiklilere aşura dağıttı.

CHP Pendik Kadın Kolları tarafından organize edilen etkinlik, Pendik Sahili etkinlik alanında gerçekleşti. CHP'li kadınlar, kendi elleri ile pişirdikleri aşureyi Pendiklilere ikram etti. CHP ilçe Başkanı Bayram Bekar, aşure ikramıından önce kısa bir konuşma yaptı. Başkan Bekar yaptığı konuşmada:

Dini ve milli gün ve bayramlar, toplumun temel değerleridir. Bu günlerde hep birlikte seviniz, hep birlikte eğleniriz. Aşure gününde evlerde aşure pişirir, komşularımıza dağıtırız. Bu gün de biz, CHP Pendik ilçesi olarak Pendiklilere aşura ikram ediyoruz. Allah niyet ve dualarımızı kabul ve makbul etsin, hepinize afiyet olsun, şeklinde konuştu.

CHP Pendik Kadın Kolları mensupları tarafından yapılan aşure, gün boyu Pendiklilere ikram edildi.

 

AŞURE NEDİR?

Buğday, fasulye, nohut, kayısı, incir gibi bakliyat ve yemişlerin birlikte kaynatılması ile hazırlanan yiyeceğe “aşure”; bu yiyeceğin hicri takvime göre Muharrem ayında pişirilmesi ve dağıtılmasına “aşure ikramı” denir. 

AŞURE AYI NEDİR?

Muharrem ayında gerçekleştiğine inanılan birçok rivayet vardır. Bu rivayetlerden en yaygın olarak bilineni; Hz. Nuh’un gemisinin karaya oturması, Hz. Âdem’in tövbesinin kabul edilmesi, Hz. İbrahim’in ateşten kurtulmasıdır.  Hz. Muhammed’in torunu Hz. Hüseyin’in Kerbela’da şehit edilişini anmak için de aşure ikramı yapılmaktadır.

 

Mustafa Telli