BERABERLİK ALTIN DEĞERİNDE

PENDİK İÇİN BU BERABERLİK ALTIN DEĞERİNDE

Siltaş Yapı Pendikspor bugün evinde ligin form grafiği açısından son haftalarda durdurulamaz ekibi olan Erzurumspor’u ağırladı. Bu haftada üç stoper ile maça başlayan ev sahibi ekip savunmada eror verdi. Maçın başlangıcından son anına kadar etkisiz oynayan Pendik ekibi zor da olsa rakibinden 1 puan almasını bildi.

Sezon başından bu yana Pendikspor üç stoper ve top kaybedildiği anda beşli savunma hattı stratejisini sergilemekte inat ediyor. Son 5 haftada kaybedilen puanların çoğunun nedeni bu savunma kurgusu diyebilirim. Özellikle Wellington’a binen ağır baskılar sonucunda savunma daha da kırılgan bir yapıya büründü. Bugün Pendikspor’un karşı kaleye yolladığı isabetli bir şutu bile yok. Bugün berabere kalsan dahi yarın bir başka takıma böyle oynatılması durumunda durumlar daha vahim bir hal alabilir. Takım içerisinde radikal değişikliklerin yapılması şart. Puan tablosunda 16. Sıraya gerileyen ve averaj açısından da güçsüz konuma düşen bir Pendikspor ortaya çıkmakta… Bu görmezlik sonucu Pendikspor Süper Lig’de kalıcı olamadı ve ilk sezonunda küme düştü. Bunun aynısı gene olur ise olası bir 2.lig düşmesi sonucunda Pendikspor’un toparlanması çok zor olur. Lig yükselmeleri zor olabilir ama Lig den düştükten sonra tekrar çıkabilmek çok zorlayıcıdır.

Sonuç olarak Pendikspor haftalardır istediğini alamıyor. Bugünkü bu beraberlik çok önemli… Diğer rakiplerin çoğu bu güçlü Erzurum dan 3 puan veya 1 puan zor alır. Savunma kurgusunda değişiklik ve ön hücum hattında yeniliklerin şart olduğu kanaatindeyim.

Erdem Kavlak