Beykozlular çayın tiryakisi olmuşlar

Beykozlular biMOLA Kafe'nin sunduğu çayın tiryakisi olmuşlar.

Biz tercişhimizi yaptık. Oyumuz topluma faydalı, iyi, güzel ve doğrudan yana.

Beykozlular biMOLA kafe'nin sunduğu çayın tiryakisi olmuşlar. Beykoz Ortaçeşme'de Reis Döner'in küçük bir çay ocağı var. Çayına çok güvenen ocakcı Ufuk usta; "Bizden bir çay içen bizim çayı bırakmaz." düşüncesi ile yoldan gelip geçenlere ve çevre esnafa "Buyur, gel bi çayımızı iç" demiş. 

Yoldan geçenler ve çevre esnaf bu davete içabet edip, bir mola verip bu çayı içmiş.  Bir iki derken üçüncüde hemen herkes bu çayın tiryakisi olmuşlar. İşletme sahipleri müşterinin bu ilgisini görünce: "bir" ve "mola" kelimelerini birleştirip, çay ocaklarına "biMOLA" ismini vermişler.

O gün, çayın tadını beğenen bölge sakinleri ve esnaf hemen her gün bu kafede en az beş çay içiyor.  Çaya öylesine alışmışlar ki:  Bir başka yerden on çay içen , bu kafeden bir çay içmemişse; "Ben, bu gün çay içmedim." diyor.

biMOLA'nın tiryakisi olan Beykozlular; İşin sırırı temizlik, ustalık, kullanılan malzeme ve güler yüz diyorlar. Anlayacağınız,  çay tirkiyakileri işletmeden, işletme müşteriden memnun.

biMOLA Kafede bir çay, üç lira elli kuruş. "Çayımızı beğenmezsen onu da verme." diyecek kadar çayına ve müşterisine güvenen işletme sahibi; "Bizim için önce insan, insan sağlığı ve damak tadı." diyor.

Altı mini masa ve 18 sandalye bulunan kafede çay her zaman taze, her zaman tam deminde ve her zaman tam tadında. Vaktiniz var, çayı da seviyorsanız; özel çay kazanı, bakır demliği, pırıl pırıl bardakları, porselen tabakları ve paslanmaz çelik çay kaşıkları olan biMOLA'da siz de bir mola verip bu çayın tadana bakın.

Kafede çay:3,5 lira, kahve: 15 lira, tost: 25 lira, çorba ise: 20 liradan servis ediliyor. 

Biz, Penik'ten Beykoz'a gittik, mekanı gördük, çaylarını içtik, müşterileri ile sohbet ettik. Teşekkürler, BiMOLA; işiniz kolay, müşteriniz çok, kazancınız helal olsun.

 

Mustafa Telli

#beykoz #ortaçeşme #bimola #çay #ufuktelli #mustafatelli