"Biz Gülmüyoruz"

Fatih Karagümrük 2-0 Pendikspor

25. Hafta
Trendyol Süper Lig 25. hafta müsabakasında VavaCars Fatih Karagümrük ile Siltaş Yapı Pendikspor, Atatürk Olimpiyat Stadı’nda karşı karşıya geldi. İki İstanbul temsilcisini karşı karşıya getiren kritik 90 dakikada galibiyete ulaşan taraf 2-0’lık skorla VavaCars Fatih Karagümrük oldu.
Küme düşme potasından bir türlü uzaklaşamayan Pendikspor, mağlup olduğu müsabakada tek yarayı yediği iki golle almadı. Zorlu müsabakada Pendikspor’un yeni transferi Umut Nayir de sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kaldı. Pendikspor’un bu sezon transfer edilen oyuncuların sakatlar kervanına bir yenisi daha eklendi.
Maç sonu Pendikspor Taraftar Grubu Magnifico’dan “Biz gülmüyoruz!” paylaşımı…
Mağlubiyetin ardından sosyal medya hesaplarından bir metin paylaşan taraftar grubu; mağlubiyete rağmen, küme düşme potasında olan bu takımın durumuna rağmen, etrafa hâla gülücükler saçanlara atfen şunları söyledi: “Biz gülmüyoruz. Bu saatten sonra, bu takım ligde kalmadan da kimseyi gülerken görmeyelim.”
Ev sahibi ekibe galibiyeti getiren golü 31. dakikada Emre Mor ile 76. dakikada Güven Yalçın kaydetti. Ara transfer döneminde VavaCars Fatih Karagümrük’e transfer olan Emre Mor’un ikinci dönemi golle başladı.
Siltaş Yapı Pendikspor’un formda golcüsü Umut Nayir, 20. dakikada sakatlanarak oyundan çıktı ve yerini Leandro Kappel’e bıraktı.
Bu sonuçla evinde dört maçtır yenilmeyen VavaCars Fatih Karagümrük puanını 27’ye çıkartırken, beş maşlık yenilmezlik serisi son bulan Siltaş Yapı Pendikspor ise 26 puanda kaldı.
Pendikspor adına herhangi bir heyecan verici pozisyonun yaşamadığı müsabakada, ne direkten dönen bir top oldu ne de kaleye çekilen tehlikeli bir şut…
Maçtan önemli dakikalar…
30. dakikada maçtaki ilk etkili pozisyon yaşandı. Ceza sahası dışından kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Eysseric, direkt kaleyi düşündü. Pendikspor Kalecisi Erdem Canpolat uzanarak topu kornere tokatladı.
31. dakikada Fatih Karagümrük öne geçti. Can Keleş’in pasında ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Eysseric, son çizgiye inip savunmanın arkasına yerden ortaladı. Bu noktaya hareketlenen Emre Mor, kale sahası içinden düzgün bir vuruşla topu filelere gönderdi: 1-0.
60. dakikada Siltaş Yapı Pendikspor’da Gökcan Kaya’nın ceza sahası dışından gelişine çektiği sert şut üstten auta çıktı.
76. dakikada soldan kazanılan korner atışında Eysseric kale sahası içine ortaladı. Savunmanın arasından iyi yükselen Güven Yalçın’ın kafa vuruşunda, fark 2’ye çıktı: 2-0.
79. dakikada VavaCars Fatih Karagümrük’ün Ryan Mendes ile bulduğu gol ofsayt nedeniyle geçersiz sayıldı.
85. dakikada VavaCars Fatih Karagümrük’ün Can Keleş ile bulduğu gol ofsayt geçerekçisiyle geçersiz sayıldı.
Maç Sonucu:
VavaCars Fatih Karagümrük 2-0 Siltaş Yapı Pendikspor
Stat: Atatürk Olimpiyat
Hakemler: Zorbay Küçük, Furkan Ürün, Erdem Bayık
VavaCars Fatih Karagümrük: Sirigu, Nazım Sangare, Salih Dursun (Dk. 57 Ceccherini), Biraschi, Levent Mercan, Bertolacci (Dk. 68 Kourbelis), Rohden (Dk. 83 Paoletti), Emre Mor (Dk. 68 Mendes), Eysseric, Can Keleş, Güven Yalçın (Dk. 83 Lasagna)
Siltaş Yapı Pendikspor: Erdem Canpolat, Serkan Asan (Dk. 72 Çekici), Alpaslan Öztürk, Rassoul, Sequeira, Gökcan Kaya, Welinton, Midtsjö, Diaby, Thiam, Umut Nayir (Dk. 20 Kappel)
Goller: Dk. 31 Emre Mor, Dk. 76 Güven Yalçın (VavaCars Fatih Karagümrük)
Sarı kart: Dk. 59 Ceccherini (VavaCars Fatih Karagümrük)
Samet Övüç