Boğaz’da Triatlon Rekabeti Nefes Kesti

Dünyanın ilk kıtalararası triatlon yarışı olan İstanbul Oral-B Boğaziçi 3. kez Beykoz’da Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın himayelerinde, Beykoz Belediyesi’nin ev sahipliği ve Türkiye Triatlon Federasyonu işbirliğinde yapıldı.

Koştular, Yüzdüler, Pedalladılar

Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte zorlu parkura Kanlıca-Küçüksu arasında 2,4 kilometre yüzerek başlayan sporcular, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde 40 km bisiklet sürdü, ardından da 10 km koşarak Küçüksu Çayırı’ndaki finişe geldi.

Heyecan dolu mücadelenin ardından yarışın erkekler genel kategorisinde Bahadır Tama 2:01:39'luk derecesiyle birinci olurken, kadınlar genel kategorisinde ise Tuğçe Karakaya 2:17:03'lük derecesiyle şampiyonluğu göğüsledi.  

Başkan Murat Aydın Pedal Çevirdi

Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın yakından takip ettiği organizasyonun bisiklet etabında  40 km pedal çevirerek sporculara destek verdi.

Sporun her dalına destek vermeyi sürdüreceklerini belirten Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın: "Spor, insanın sağlığına katkı veren önemli unsurlardan bir tanesi. Günümüz insanı yeteri kadar hareket etmiyor. Bu durum da hastalıklara yol açıyor. Halkımızın sporla tanışmalarına katkı vermek istiyoruz. Farkındalık oluşturmak için de bu tarz organizasyonlara önem veriyoruz." ifadelerini kullandı.

Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Bayram Yalçınkaya, önemli bir organizasyona ev sahipliği yaptıklarını vurgulayarak, "İki kıtayı birleştiren bir etkinlik oldu. 2025 yılında da Asya ve Avrupa Şampiyonası'nı beraber yapmak istiyoruz ve bunun için burada hazır bulunan yetkililerle görüşüyoruz." diye konuştu.

P&G Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu ise bütün dünyaya marka olacak bir triatlonu Türkiye’ye getirmeyi ve bunu da Asya ve Avrupa’nın birleşme noktası olan Boğaz’da yapmayı hedeflediklerini belirterek bir triatletin Paris Olimpiyatları'na gideceğini söyledi.

Organizasyonun sonunda dereceye giren triatletlere madalya ve çeşitli ödüller verildi.