Boluspor-Siltaş Yapı Pendikspor: 1-2

EZE KAÇIRDIĞI KADARINI ATTI, PENDİK KAZANDI

Trendyol 1.Lig de haftanın açılış maçı Boluspor – Siltaş yapı Pendikspor karşılaşması oldu. Maç içerisinde güçlü oyu sergileyen İstanbul ekibi karşılaşmanın da kazananı oldu. Maç özelinde Eze kaçırdığı pozisyonlar ile beraber attığı goller de ön plana çıktı.

Başlama düdüğü ile beraber iki takımda hızlı ve baskılı bir oyunu benimsedi. Ev sahibi ekip Boluspor, Göbekten ataklarını güçlendirmeye çalıştı. Pendik ise sahanın tüm alanlarını parselledi diyebilirim. Kanatlarda duvar ve ver kaçlar ile hızlı geçişler sağladılar. Orta alanda Ezenin geriye gelerek küçük üçgenler eşliğinde atak yaptıkları söz konusuydu. Önceki yazımda da belirttiğim üzere Pendikspor ligin en atletik ve sürprizlere açık performans gösterebilecek bir forvete sahip. Osman Özköylü bunu görmüş olacak ki yeni sezon planlamasında ona da yer verdi. Bugün ceza sahasından ve 6 pas içerisinden kaleyi çok iyi yokladı. Biri kalecinin kurtarışı ve diğeri ise ofsayt nedeni ile iptal edildi. Pendikspor istatistik anlamda da rakibini ezdi. Lig’in belki de en zorlu deplasmanlarından biri olan Bolu stadyumundan muhteşem üç puan ile ayrıldılar. Lig’in en fizik ve kondisyon gücü yüksek olan ekiplerinden bir tanesi Boluspor. Nitekim 92. Dakika da krampona kafasını sokan Bolusporlu oyuncu rakibinin kırmızı kart görmesine sebebiyet verdi. Belki de maç, 1-2 yerine 2-2 gibi bir skor ile bitecekti. Pendikspor ilk yarıda arzuladığı sonucu bulamasa da ikinci yarıda muhteşem bir oyun sergiledi.

Sonuç olarak Pendik ve Pendik halkı çok önemli bir puan’ı cebine koymuş durumda. Önümüzdeki hafta oynanacak olan Gençlerbirliği karşılaşması İstanbul ekibi için büyük bir fırsat durumunda. Olası bu karşılaşma sonrası hem puanını arttıracak hem de en iddialı rakiplerinden birini sahaya itecektir.

erdem kavlak