Budak, “En büyük görevimiz kendimizi geliştirmek”

Psikolog Beyhan Budak, Çayırova 4. Kitap Günleri kapsamında ‘Zor zamanlarda güçlü olmak’ adlı söyleşiyle Çayırovalı sevenleriyle bir araya geldi.

 

Çayırova 4. Kitap Günleri’nin üçüncü günü Psikolog Beyhan Budak’ın ‘Zor zamanlarda güçlü olmak’ isimli söyleşisiyle sona erdi. Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Çayırova Belediye Başkan Yardımcısı Sadettin Arıkboğa ve çok sayıda Çayırovalı katılım sağladı. Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Başkan Yardımcısı Arıkboğa, “Belediyemiz tarafından düzenlenen Kitap Günleri tüm hızıyla devam ediyor. Dünya hızla değişiyor. Çayırova'mız da hızla değişiyor. Çayırova'da artık eğitim, kültür, sanat gençlerimiz için daha önemli hale geldi. Bugün üçüncü gün olmasına rağmen kitap günlerine gelen ziyaretçi sayısı bizleri çok mutlu ediyor ve yarınlar için çok mutlu ediyor” dedi. Arıkboğa’nın akabinde sevenleriyle buluşan Budak, şunları dile getirdi;

 

“EN BÜYÜK GÖREVİMİZ KENDİMİZİ GELİŞTİRMEK”

“Zor bir zamandan geçiyoruz ve Filistin’de yaşanan soykırımı gördüğümüzde çığlık çığlığa bağırmak istiyoruz. Bize medeniyetin tanımını yapan insanlar Filistin’de olanları görmüyor. Duysalar bile duymamazlıktan geliyorlar. Kişisel ilişkilerde fark ettiğim bir şey var insanların merhametlerine değil, çıkarlarına hitap ettiğiniz kadar onları ikna ediyorsunuz. Bizim en büyük görevimiz kendimizi geliştirmek. Bu memleket ve vatan için ne kadar kendimizi geliştirirsek o kadar güçlü olacağız. Biz tanımları yapabilecek güce erişmeliyiz. Benim kendi çocuklarıma öğrettiğim şeylerden biri dünyanı değiştirmek istiyorsan önce yatağını toplamalısın diyorum. Görev ve sorumluluklarımızın farkına varmamız lazım.