Çınar Caddesinde her gün "hayır" var

Kartal'ın en güzel caaddesi Çınar Caddesi'nde her gün "hayır lokması" dağıtılıyor.

Kartal Orhantepe Mahallesindeki Çınar Caddesi, Kartal en güzel caddelerinden biridir. Caddede irili ufaklı, eski yeni, bir birinden farklı, bir birinden ilginç yüzlerce işletme var. Bu işletmelereden biri de Buğdaylım Ekmek ve Pasta Fırın'dır. Buğdaylım Fırın, Ramazan ayı boyunca hergün Çınar Cami önünde iki bin kutu lokma ve üç kutu lokum dağıttı.

Çınar sakinlerinin desteği ile gerçekleşen dağıtımda; hayır sahibi, Buğdaylım Fırın'a gidip, "Ben bu gün bin lokma dağıtmak istiyorum." deyip, parasını ödeyince, lokmalar pişmeğe başlıyor. Pişen lokmalar Çınar Cami önünde  iftar ve teravi sonrası sokak sakinlerine dağıtıyor.

Türk İslam Kültürünün en güzel örneklerinden birini yaşatan hayır sahipleri; Küçük kutulara koydukları lokma ve lokumların yanında kürdan ve peçete de veriyor. Geleneksel ikramda; hayır sahipleri kültürümüzü yaşatıp, ihtiyaç sahiplerine yardım ediyor, ağzımızı talandırarak ramazan güzelliklerine bir başka güzellik katıyor.

Allah hayrınızı kabul ve makbul etsin. Biz de beş kutu lokma alıp, arkadaşlarımızla birlikte Çınar Park kafe'de yedik. Teşekkürler Çınar sakinleri.

Mustafa Telli

#kartal #çınarsokak #tamirhane #lokma #hayır #mustafatelli