PENDİK ÇINAR SOKAK'TA

ÇAY ÜÇ LİRA

Pendik'in gözde mekanı Doğu Mahallesi Çınar Sokak'ta bulunan Nihat'ın Yeri'nde bir bardak çay 3 liraya servis ediliyor.

Kira, elektrik, su ve personel gideri olmayan camilerin çay ocaklarında 2 liraya satılan bir bardak çay her biri birer ticari işletme olan kahvelerde 5 liraya, kafelerde 10 liraya satılıyor. Çayı porselen fincan içine koyan yerlerde ise bir fincan çay 15 lira.

Bir ekmeğin 5 lira olduğu bu gün; bir bardak çaya 5 lira vermekte zorlanan Pendikli çözümü mahalle kahvelerinde buldu.

Nihat'ın Yeri
Bu kahvelerden biri de müşterisini kendisinden biri olarak gören, insan sevgisi ile dolu Pendik Doğu Mahallesi Çınar Sokak'ta bulunan Nihat'ın Yeri'dir.
Çayı 3 liraya satan Nihat Usta; önce insan, kiminin parası kimini duası mantığı ile sabahın ilk ışıklarıyla kahveyi açıp, yatsı namazıyla kahveyi kapatıyor.

Kahveci Nihat ile güzel bir ivme kazanan Çınar Sokak'ta; bir birinden güzel ve bir birinden farklı on kadar kahve var. Kahvelerin birinde öğretmenler, diğerinde emekliler oturuyor. Gençler; bilardo, masa tenisi gibi oyun masalarını bulunduğu kahveye giderken, sporcular; dev ekranı bulunan kahveleri tercih ediyor. Okey ve tavlacıların mekanı sokak boyunca dizilen masalar.
Pendikte hemen her kesime hitap eden Çınar Sokak Kahveleri; nostalji görünümleri, tarihi çınar ağaçları, insanı serinleten ılık rüzgarı, gün boyu süren gölgesi, garsonların güler yüzü, dostların varlığı ve ucuz çayı ile öne çıkıyor. 

Çarşıya yürüme mesafesinde, lokantalarla içi içe olan Nihat'ın Yerin'de: Yancı olup oyun oynayanları seyredebilir, oyun oynayarak sters atabilir, bir arkadaşınızla sohbet edebilir, gazete okuyup genel kültürünüzü geliştirebilir, ezan sesini büyük bir huşu ile dinleyebilirsiniz.

Nihat'ın Yeri'nde
Çay; cam bardakta içilir, bardak ve kaşık temiz, dem yerindeyse; çay içmek için bir arkadaş, okey oynamak için üç okeyci Nihat'ın yeri'nde sizi bekliyor.

Mustafa Telli