Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pendik'te Açılış Töreni'ne katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da, Pendik Belediyesi Toplu Açılış Töreni'ne katıldı.

 

 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pendik'te tamamlanmış 168 projenin toplu açılış törenine katıldı. Törene ayrıca Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin de katıldı.

"Pendik bize sahip çıkan, bizi daima bağrına basan bir ilçemiz"

Erdoğan, "Biz tüm ilçeleriyle İstanbul'u başka seviyoruz. Pendik bize sahip çıkan, bizi daima bağrına basan bir ilçemiz. Pendik aynı zamanda milli iradenin kalesi olan da bir ilçemiz. Şu an toplandığımız meydanın bizim için çok ayrı bir anlamı ve önemi var. Diyorum ya; 'Ah şu meydanların bir dili olsa da konuşsa.' İşte bu meydan mücadelemizin de muhabbetimizin de bizzat şahidi olan bir meydan. Sordum emniyete, 'Bugünkü bu törende katılım ne?' Aldığım cevap şu; '50 bin.' 'Yürüyoruz, yürüyecek bu millet arkadan' diyorlar. Amacımız mahalle sakinlerine selam vermek, kucaklaşmaktı. Fakat ziyaretimiz ilçedeki diğer vatandaşların da yoğun ilgisiyle bir anda kıraathanenin önü miting alanına döndü. O gün kardeşlerimizin gösterdiği sevgiyi hiçbir zaman unutmadık. Bakımsızlığın, hizmetsizliğin pençesinde kıvranan o eski Pendik'i de asla unutamadım. İstanbul'u ve Pendik'i bir daha eski günlerine döndürmemek için canla başla çalıştık. Yaptığımız yatırımlarla ilçemizin çevresini değiştirdik. O gün kaderine terk edilmiş mahallelerimiz, bugün kültürel ve sosyal imkanlarıyla göz dolduruyor. Bugün değişik bir Pendik var" dedi.

Erdoğan, "Bugün de hizmet ve eser siyasetimize yeni halkalar ekliyoruz. Pendik, yeni nesil yaşam merkezinden gençlik kamplarına, kentsel dönüşüm projelerinden spor tesislerine, çarşılara, konaklara pazarlara kadar toplam 168 ayrı yatırımı resmen bugün sizlerin hizmetine sunuyoruz. Açılışını yaptığımız, güncel rakamla, bu yatırımların bedeli 4 milyar TL. Bu eserlerin Pendik'e hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.