CUMHURİYET BAYRAMI KARDEŞ KÜLTÜRLERİ KARTAL’DA BULUŞTURDU


Cumhuriyetin 99. yıl dönümünü dev organizasyonlarla kutlayan Kartal, önemli bir etkinliğe daha ev sahipliği yaptı. ‘Cumhuriyetin Işığında Kardeş Kültürler Buluşması’ konserleri, farklı kültürleri tek bir çatı altında topladı.


Her Yöreden Türküler ve Halk Oyunları Aynı Sahnede Buluştu

Cumhuriyet’in kuruluşunun yıl dönümü kutlamaları, Kartal’da 30 Ekim Pazar günü de çeşitli konser ve etkinliklerle devam etti. Kültür Kardeşliği Platformu’nun Kartal Belediyesi’nin desteğiyle düzenlediği ‘Cumhuriyetin Işığında Kardeş Kültürler Buluşması’ etkinliği Kartal Meydanı’nda gerçekleşti. 

Sunumunu İlknur Kaplan’ın yaptığı kutlama programında; sanatçı Taner Özdemir, ‘Saygın Dans’ Gösteri Topluluğu ve ünlü sanatçı Resul Dindar sahne alan isimler oldu. Etkinliğe Kartal Kaymakamı Abdullah Demir, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Kartal İlçe Emniyet Müdürü Sinan Dallı, Kültür Kardeşliği Dernek Başkanı Ömer İçmeli, mahalle muhtarları, sivil toplum örgütü temsilcileri ve kalbi Cumhuriyet sevdasıyla atan binlerce vatandaş katıldı.Etkinlikte Kaymakam Abdullah Demir ve Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Kültür Kardeşliği Platformu üyelerine plaket takdiminde bulundu. Dernek Başkanı Ömer İçmeli de destekleri için teşekkür ederek Abdullah Demir’e ve Gökhan Yüksel’e birer plaket verdi.