DEFANSİF HATALAR PENDİKSPORA ÇOK ZARAR VERDİ

Trendyol Süper lig 34. Haftasında Pendikspor evinde Mondihome Kayserispor’u ağırladı. Düşme hattından uzaklaşmak isteyen iki takımın bu maçı adeta nefes kesti. Maç bol aksiyonlara sahne olduğu gibi beklenmedik sürpriz sonuçlarıda beraberinde getirdi. Maçı 1-2 kazanan deplasman ekibi düşme hattından uzaklaştığı kadar Pendik ekibi ise düşme hattının içerisinde kaldı.

 Maçın başlama düdüğü ile beraber önceki maçlarında da maç başlangıçlarını çok iyi yapan Pendikspor, 7.dakikada durumu 1-0 ‘a getirdi. Havada seken topa darbeli bir vuruş sonrası kaleciyi avlamasını bilen Badou Ndiaye durumu 1-0’a getirdi. 19.dakika da konuk takım çok yaklaştı ama top üst direklerin hemen üzerinden geçerek aut’a çıktı. 30. Dakikada maçın fişini çekebilecek pozisyon ise Pendikspor lehine gelişti. Umut Nayır’ın darbeli kafa vuruşu az farkla dışarı çıkarak durum 1-0 da sabitlenmiş oldu. İlk yarının son anlarında konuk ekip kademe hatalarını fırsata çevirerek durumu 1-1’e getirdi. 49. Dakikada gene defans hatası sonucunda penaltı kazanan deplasman ekibi VAR incelemesi sonucu frikik kullanmak zorunda kaldı. Penaltının iptali sonrası ‘‘Penaltı yok ise Frikik var’’ diyen Bourabia durumu 2-1’e getirdi. Bu gol öncesinde Pendik ekibi barajı çok açık ve cılız bir konumda kurdular. Kalecinin sağ tarafını açık hedef olarak gösteren ev sahibi ekip, güvendiği kale köşesinden golü ağlarında görmüş oldu. Maçın son dakikalarında ise konuk ekip kırmızı kart sonucu bir kişi eksik kaldı. Ev sahibi ekibin beraberlik çabaları ise yetersiz bir şekilde sonuçlandı. Pendikspor, üzerindeki şansızlık ve defansif hataları hala atamamış durumda. Bu sene özelinde en az 15-18 puan’ı bu hatalar silsilesi ile rakiplerine ikram etti.

Sonuç olarak düşme hattı cetvelini incelediğimizde düşme ve kalma sınırının rakipler özelinde hala 4-6 puan aralığında olduğu görülüyor. Buda bize iki maç içerisinde tüm sonuçların değişeceği yönünde bir işaret… Pendikspor ayrıca averaj konusunda diğer rakiplerine nazaran daha şanslı durumda. Bu

yüzden Pendikspor artık daha dikkatli ve sonuç odaklı bir oyunu benimsemeli.

Erdem Kavlak