DEĞİŞİM HAREKETİ ÖRGÜTLENİYOR

Mevcut eğitim sendikalarını yetersiz, yanlış veya hatalı gören bir gurup eğitim çalışanı, yeniden örgütleniyor. Kendilerini "Değişim Hareketi" olarak tanıtan gurup sosyal medyada bir açıklama yaptı. Açıklama şöyle:

"DEĞİŞİM HAREKETİ İLÇE TEMSİLCİLİKLERİ SEÇİMLERİNDE 
ÖĞRETMENLER ODASININ SESİ OLMAYA DEVAM EDİYOR… 

Öğretmenler odasının sesi, soluğu, eli, kolu, kulağı ve gözü olan Değişim Hareketi, Pendik ilçe Temsilciliği Aday Listesi açıklamamızın altında sunulmuştur. Sizler gibi sınıf kokusunu teneffüs eden, sizler gibi koridor tozlarını yutan kısaca sizler gibi yaşayanlardan oluşmuştur. Değişim Hareketi’nin listesi, Pendik’te görev yapan 2574 eğitim çalışanına hizmet etmeye taliptir. Değişim Hareketi’nin çıkış noktası öğretmenler odasıdır. İstişareler ve kararlar; kapalı kapılar ardında müdür odalarında veya lüks restaurantlarda değil öğretmenler odalarında yapılacaktır.

Öğretmenin sesi olan DEĞİŞİM HAREKETİ’ne el uzat ki; yöneten de sen ol. Söz sahibi de sen ol. Değer gören de sen ol. 

Çok Kıymetli Öğretmen Arkadaşlarım,

Aylarca öğretmenler odasından yetkili sendikaya; “ Benim mesleğim zaten ihtisas mesleğidir. Kariyer basamaklarında yükselme hizmet süreleri esas alınsın.” Diyerek sesini duyurmaya çalıştın. Senin bu haklı, yerinde, makul ve geçerli taleplerinin; suni olduğu, bunun bir algı olduğu, buna inanılmaması gerektiği ve bunun geçici bir hevesten ibaret olduğunu sendika yetkilisi söyledi. Bu taleplerini ne kadar yüksek sesle duyurmaya çalışsan da duymaları imkansızdı. Çünkü onlar, sizlerden kat ve kat aldıkları maaşlarının ömür boyu devam etmesi için kendilerini tekrar başkan olarak seçtirmenin derdindeydiler. Zaten hep öyle olmadı mı? Onlar, sizlerin dertleriyle hiç dertlendiler mi? Onlar, sizlerle hiç hemhal oldular mı? Onların tek dertleri çıkar ve menfaatlerinin peşinde koşmaktır.

Eğitim sistemimizde en kritik görevi ifa eden saygıdeğer Öğretmen Arkadaşlarım,

Eğitimciler Birliği sendikası bir seçim süreci yaşıyor. Hem de ne seçim dillere destan bir seçim. Nasıl bir formaliteden ibaret seçim olduğunu başınızı fazla ağrıtmadan çok kısa değinelim. Hani maçlarda bir tabir kullanılır. Dakka bir gol bir. Değerli öğretmenlerimiz, daha ders başı yapmadan delege başvuruları bitirildi. Bu ne demektir? Öğretmenin tercihi, düşüncesi bizlerin hiç de umurlarında değil. Bizler müdürlerle bu seçimi yürütürüz dediler. Hemen işe koyuldular. Sendika yöneticileri, üye sayısı en fazla olan okul müdüründen başlayarak telefonla delege adayı yaptılar. O okul müdürleri de kongrede, mevcut yönetimi isteyerek veya istemeyerek seçmek zorunda kaldı. Sevgili öğretmenim bu seçim sürecinde istisnai birkaç isim hariç olmak üzere bir sendika yöneticisi de sizi delege adayı olmaya davet etti mi? Sonucu belli önceden kurgulanmış kongrelerine sizi davet ettiler mi? 

Biricik yavrularımızı emanet ettiğimiz fedakâr ve cefakar Öğretmen Arkadaşım,

Sendika yöneticileri, kuş sütünün eksik olmadığı sofralarına sizleri hiç davet ettiler mi? Çalıştaylar adı altında beş yıldızlı otellerde konaklarken, sizleri hiç davet ettiler mi? Sizlere aidat ödeyen kelle sayısı dışında başka bir değer yüklediler mi? Ne zaman ki sizler, yetkili sendikaya seslerinizi duyuramayınca bu sefer sendikaya tepkilerinizi istifa ederek göstermeye başlayınca, bir anda sendikanın gündemine geldiniz. Gelmesine geldiniz de sizleri çok sevdikleri için değil. Asıl çok sevdikleri konforlu ve şatafatlı ömür boyu sürdürme hevesinde oldukları sendikal saltanatlıkları sallanınca paniğe kapılmalarındandır. Hemen alel acele ne yaptılar? Güya 1 Kasım 2022 Salı günü bir saat derse girmeme eylemi. Bu eylemi kim yapacak? Tabiî ki sendikada maraba görülen öğretmenler. Kendileri ne yaptı? Eylem saatinde İstanbul’un altı şube başkanı ve yönetimleri kahvaltı yaptı. Tabandan ne kadar kopuk olduklarının resmini vererek sendikacılığın bittiği noktayı gözler önüne serdiler. Yine bu eylemi, bu zamana kadar hiç değer vermediğiniz öğretmenlerimize yaptırmaya çalıştınız. Öğretmenlerimiz ise artık yeter dedi. Sizlere güvenmiyor ve inanmıyor. 

Çok Kıymetli Eğitim Çalışanlar Mesai Arkadaşlarım,

Sendikamızda 1992 den 2022 ye kadar uzanan meşakkatli, çileli, yokluklarla dolu ve uzun soluklu yolda umut hiç yitirilmedi. Akif İNAN’ın tohumunu ektiği bu kutlu dava hareketine; karınca misali tırnaklarımızla toprağı kazıyarak alın terimizi, gönlümüzü ve ömrümüzü verdik. Birlerden bir milyona uzanan başarıda; fedakarlık, samimiyet, tevazu, adanmışlık ve bizi biz yapan değerler bütünü vardır. 
Sendikamızın bugün geldiği nokta, kuruluş değerlerinden çok uzaklaştığı müşahede edilmektedir. Bunun müsebbibi bugünkü bir avuç azınlıktaki sendika üst yöneticileridir. Kendi çıkar ve menfaatlerinin peşinde koştuklarından sendika alanını zenginleşme ve ranta dönüştürdüler. Bu nimetlerden de ömür boyu faydalanmaları için sendikal saltanatlığının önünü açtılar. Öğretmenler, eğitim çalışanları ve kamu görevlerinin dertleri ile dertlenmedikleri için çalışanların hakları savunulamadı. Çalışanların kazancı düştükçe, sendika yöneticilerinin kazançları astronomik oranda arttı.

Artık bu çıkmaza daha fazla sessiz kalamazdık. Sendikamızı tekrar değerleri ile buluşturmak ve sendikacılığın asıl mücadele alanı olan üyelerinin ekonomik ve özlük haklarının savunuculuğunu yapmak için referansı öğretmenler odasından alan Değişim Hareketi, sendikal değişimi gerçekleştirmek için ilçe temsilciliği seçimlerinde de ben de varım diyor. “Değişim Hareketi Pendik İlçesi İlçe Temsilciliği Aday Listesi” Pendik’imize, İstanbul’umuza ve Ülkemize hayırlı olmasını diler,

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
04.11.2022
Yıldırım DEMİRCİ

DEĞİŞİM HAREKETİ
PENDİK İLÇESİ
İLÇE TEMSİLCİLİĞİ ADAY LİSTESİ

ADI VE SOYADI GÖREVİ 
ALİ OSMAN DEMİRCİ MÜDÜR
ALİ UYSAL ÖĞRETMEN
DURSUN KIZIL ÖĞREMEN
ELİF AKKAYA ÖĞRETMEN
FAHRİ AKBAL MÜDÜR
LEVENT KARADAĞ ÖĞRETMEN
MAHMUT HOŞAP YARDIMCI PER
MEHTAP AKÇAY YARDIMCI PER
MUSTAFA BOZDOĞAN MÜDÜR YRD
NURETTİN GÜMÜŞ ÖĞRETMEN
ŞENOL GÜLER MÜDÜR YRD
ŞÜKRÜ MUTLU ÖĞRETMEN
YAŞAR TAŞÇI ÖĞRETMEN
ZEYNEP BARUT SAYMAN ÖĞRETMEN
Not: Liste alfabetik sıralanmış olup, görev dağılımını kendi aralarında yapacaklardır.

Yıldırım Demirci"

KAYNAK:www.facebook.com/yildemirci

#değişim hareketi #sendika #eğitim #yıldırımdemirci #pendik