Cem Karaca kültür ve sanat merkezinde düzenlenen törene çok sayıda davetli ve sanatçı katıldı. Gece de bir konuşma yapan Dünya Gençlik Konseyi Genel Başkanı Hüseyin Celep, sanata ve sanatçıya çok önem verdiklerini ve bunun için böylesi bir gece düzenlediklerini söyledi. Celep " Sanat bir toplumun en önemli damarıdır. Sanatçılar da öyledir. Bizler de Dünya Gençlik Konseyi olarak hem sanata hemde sanatçılara çok önem veriyoruz" dedi. 

Törene ayrıca Yurt dışından Somali Eyalet valisi Mohamed Nur Siidii, Dünya Uygur Vakfı Başkanı Abdulresit Abdülhamit de katıldı. 
Dünya Gençlik Konseyi Kültür ve sanat ödülleri gecesinin sunuculuğunu manken Selim Evcil yaparken, bir çok siyasi parti liderleri de mesaj yolladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Aydınlık Demokrasi Partisi Genel Başkanı Erkan Deniz, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da mesaj yollayarak sanatçılara ve sanat severlere selamlarını ilettiler.

Geceye aynı zamanda Dünya Gençlik Konseyi yönetiminden Mustafa Barış Durak, Genel Başkan Vekili Şemseddin Türkay, Denetleme Kurulu Başkanı Orhan Eyibil, Genel sekreter Abdullah Türkay, Basın ve Medya Başkanı Gazeteci ve yazar Osman Köse de hazır bulundu. 
Görsel Sanatlar yönetmeni ve sanatçısı Veysi Akkaya'ya ödülünü gazeteci ve yazar Mustafa Barış Durak verirken, söz yazarları Göksel Pesenpaten ve Hülya Şenkul'e ise Genel Başkan Hüseyin Celep verdi. Basın ve Medya Başkanı Osman Köse de gastronomi yazarı Talip Bayram'a ödül verdi. 

Dünya Gençlik Konseyi Genel Başkan Vekili Şemseddin Türkay, ödül verirken...

Gece de ödüle layık görülen Avrupa'da karikatürler alanında birincilik elde eden Yrd.Doç.Dr Vehbi Altunçul ile eşi Yrd.Doç.Dr Havva Altunçul ödül aldılar. 
Ödül alanlar arasında Gastronomi yazarı Talip Bayram,kaligrefi sanatçısı Fatma Çiçek Geyik, Mehmet Surkentli,Zorbey,Furkan Demir, Yeliz Akay,Serdal Kara, Songül Zar,Ercan Arda ve Ayson Karabağ oldu. 

Gece de bir çok sanatçı da sahne alarak sanatseverlere müzik ziyafetinde bulundular. Ödül töreni sonrası tüm katılımcılar sahneye gelerek hatıra fotoğrafı çektirdi.