EFSANE HOCALARA SAYGI

PESİAD, Pendik Kent Konseyi, PEFHEM ve Pendik Belediyesi işbirliği ile hazırlanan "Kentin Sesi" programında Pendik'in efsanevi öğretmenlerinden Mustafa Dedebaş, İbrahim Coşkun, Süleyman Yolcu ve Beyler Çelebioğlu konuştu.

Programı kendisi de emekli bir öğretmen olan Mustafa Telli, sizin için izledi, sizin için görüntüledi.

24 Kasım Öğretmenler Günü sebebiyle PESİAD, Pendik Kent Konseyi, PEFHEM ve Pendik Belediyesince oganize edilen program 29 Kasım 2022 Salı günü Pendik Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. 

Programa Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, PESİAD Başkanı A. Kadir BAYRAM, Kent konseyi Başkanı Süleyman Yılmaz, PEFHEM Başkanı Serdar Özalkak, Elçi Eğitim Kurumları sahibi Hüsamettin Elçi, siyasi parti ve sivil toplum örgüt mensupları, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

TRT Radyo sanatcısı Melda Koyuncu Kılıç'ın yönetip, sesi ve sözü ile hayat verdiği programda: Öğretmenlerle söyleşi, müzik ve ödül töreni yer aldı. 

Büyük bir ilgi ve beğeni ile izlenen söyleşide Pendik Lisesi'nin başarısındaki sır, eski öğretmenlerin başarısı ve öğenciler konuşuldu. Pendik Lisesi, başarılı bir okuldur. Pendik Lisesini bitiren hemen her öğrenci üniversiteye gidip, bir iş ve meslek sahibi olmuşyur. Bunun sırrı: Öğretmenlerin mesleklerini ve öğrencileri sevmesi, çalışma azimleri, fadakarlık yapmaları  ve yöneticilerin doğru adam seçme becerisi olarak açıklandı.

Bugün başarı düşmüşse: Birinci sebep öğretmenin elini kolonu bağlayan sistem, ikinci sebep: Hemen öğretmeni şikayet eden bir kaç velidir denildi. Bu günkü öğretmenlerin giydiği kıyafetin öğretmene yakışmadığı ifade eden konuşmacılar, öğretmen giyimi ve kuşamı ile öğrenciye örnek olmalı. Kıyafet disiplinin başıdır. Disiplinin olduğu yerde başarı vardır, dediler. 

Öğretmen okullarınının önemine değinen konuşmacılar öğretmen okullarının yeniden açılmasını istediler.

2022 yılı Pendikli Gençler İcat Çıkartıyor, yarışmasında birinci olan öğrencilere ödüllerini  PESİAD Yönetim Kurulu Başkanı A. Kadir BAYRAM verdi. 
PEFHEM Türk Sanat Müzik Korosu'nun sunduğu müzik şöleniyle devam eden programımızda; öğretmenlere birer plaket takdim edildi.

Programda Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, Pendik Lisesi eski öğretmeni Ahmet Kara, Süheyla Erol ve Gülseren Yolcu'da kısa birer konuşma yaptı. PEFHEM mensubu öğretmenlerin bir birinden güzel eserler seslendirdiği müzik bölümü geceye ayrı bir renk kattı.

Pendik gazetesi Yazı İşleri Müdürü Metin Yazıcı gecede bir şiir okudu.

Mustafa Telli