EGZOS SESİ BIKTIRIYOR

Çok az sayıda da olsa bazı araba ve motorbisikletlerin egzoslarında yapılan ufak bir değişiklik sonucu egzoslardan, insanı korkutan ve rahatsız eden yüksek desibelli bir ses çıkıyor.

Trafikte yüksek desibel sese sahip abart egzoz kullanan otomobil ve motosiklet sürücülerine yönelik sürekli denetim yapan, araç bağlama ve para cezası işlemi yapan trafik polisi: kadınlar başta olmak üzere çocuk ve yaşlıları korkutan, hasta, yaşlı ve bebekleri rahatsız eden bu sesi bir türlü önleyemiyor.

Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, rahatsızlık veren, yüksek desibelde ses yayarak aynı zamanda çalıştırıldığında patlama sesine benzer bir ses çıkaran egzozlara sahip motosiklet ve otomobillere yönelik denetimler yaptı. D-100 Karayolu yan yolda abart egzoz kullanan sürücüler tek tek durduruldu. Polis ekipleri, durdukları bir otomobilde egzoz testi yaptı. Yüksek sesli abart egzoz kullanan sürücülere para cezası verildi. 

Mahalle içlerinde de aynı sesi çıkartan motorbisiklet ve otomobiller, gece yarılarına kadar sokak içlerinde egzoz patlatarak geziyorlar.