Pendikli sivil toplum kuruluşlarının yoğun bir ilgiyle katılım gerçekleştirdiği kahvaltı programında Bölgemiz AK Parti Milletvekili Yahya Çelik, Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, AK Parti Pendik İlçe Başkanı Özer Sarıkaya ve yönetimi, Milliyetçi Hareket Partisi Pendik İlçe Başkanı Kerim Kaya ve yönetimi, Pendikli Sivil toplum kuruluşları ve bölge basın temsilcileri yanısıra bir çok davetli katıldı. Kahvaltı eşliğinde yapılan toplantıda AK Parti Pendik İlçe Başkanı Özer Sarıkaya, Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, kısa birer selamlama konuşması yaparken Cumhur İttifakı AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, uzun soluklu bir konuşmayla İstanbul için hazırladığı projelerden söz ederek, sivil toplum kuruluşlarının desteğini istedi. Sözleri sık sık alkışlarla kesilen Murat Kurum, 31 Mart seçimleri için katılımcılardan destek sözünü aldıktan sonra, "Biz de size canla başla çalışacağımızın sözünü veriyoruz" dedi.

Kahvaltı sonrası miting alanına gitmek üzere programdan ayrılan Belediye Başkanı Ahmet Cin ve İBB Adayı Murat Kurum, biraz gecikmeli de olsa sabırla bekleyen kalabalığa hitap ederken burada da aynı projeleri geniş bir kitleye aktarmanın heyecanını yaşadılar.

Konuşmacılardan AK Parti ilçe Başkanı Özer Sarıkaya ve Cumhur İttifakı ortaklarından MHP Pendik İlçe Başkanı Kerim Kaya, miting alanını dolduran taraftarlarına katılımları için teşekkür ederek 31 Mart Seçimlerinde Cumhur İttifakı AK Parti Pendik Belediye Başkan Adayı Ahmet Cin ve Cumhur İttifakı AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum için Türkiye Yüzyılana giden yolda destek talebinde bulundular.

AK Parti İstanbul Milletvekili Yahya Çelik, Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin'in İstanbul Büyükşehir Belediyesinden hiç bir destek almaksızın çok büyük işler yaptığına dikkat çekerek, "Murat Kurum başkanımızın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olması durumunda hep birlikte çok daha güzel hizmetlere imza atacaklarından eminiz. Bize düşen kendilerine gereken desteği en güzel şekilde vermektir" dedi.

Cumhur İttifakı AK Parti İstanbul Büyükşehir Belebiye Başkan Adayı Murat Kurum'dan önce konuşmasını yapan Pendik Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı AK Parti Pendik Belediye Başkan Adayı Ahmet Cin, görev yaptığı beş yıllık süreç içinde Pendik'e yaptığı hizmetlerin yanısıra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım İBB'yi kazanamadığı için neler yapamadığından söz etti. Pendik'in alması gereken bir çok yatırımı başkanlığını Millet İttifakı CHP Adayı Ekrem İmamoğlu'ndan alamadığını belirterek, yeni dönemde aynı durumun yaşanmaması için Pendik Belediye Başkanlığının yanısıra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığının da kazanılması gerektiğine dikkat çekerek, "Bunun gerçekleşmesi hepimiz için çok önemli, hem İstanbulumuzun hem de Pendik'imizin çok güzel hizmetler alması için Murat Kurum Başkanımıza Pendik'ten çok güçlü bir destek vermeliyiz" diyerek,vatandaştan hem İstanbul Büyükşehir hem de Pendik belediye başkanlıkları seçimi için destek istedi.

BİZİ POLEMİKLERDE DEĞİL, ŞANTİYELERDE GÖRECEKSİNİZ
Son konuşmacı olarak vatandaşa hitap eden Cumhur İttifakı AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, konuşmasında İstanbul'a neler yapılmadığından ziyade kendisi göreve geldiğinde neler yapacağına vurgu yaparak, "Bzim işimiz hizmettir. Algılarla değil, hizmetlerle tanınan bir kardeşiniz olarak işimizi yapacağız. Bizi polemiklerde değil, şantiyelerde göreceksiniz." dedi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin'in elini kaldırarak, birlikte çok güzel hizmetlerimiz olacak. Bizim başkanlığımızda hem Pendik, hem İstanbul özlediği hizmetlere kavuşacak. Bunun için size söz veriyorum." dedi. Konuşması sık sık vatandaşların alkışlarıyla kesilen Murat Kurum, konuşması süresince yapacağı yatırımlardan söz ettikten sonra konuşmasını noktalamadan vatandaştan destek sözü aldı. Vatandaşın destek sözünü aldıktan sonra da "Biz de size durmadan dinlenmeden çalışacağımızın sözünü veriyoruz." dedi. Program sonunda başkan adayları ve sahnede bulunan siyasiler vatandaşa karanfiller atarak, katılımları için teşekkürlerini ifade ettiler.