Pendik Enver Çelik İlkokulu Erasmus Projesi gerçekleştirdi

 

Pendik Enver Çelik İlkokulu Erasmus Projesi gerçekleştirdi. Türkiye'den Pendik Enver Çelik İlkokul'u, İtalya'dan İSTITUTO COMPRESNSŞİİVO MARIO BOSKO, Yunanistan'dan 18 PRIMAY SCHOOL OF RHODES okullarının katıldığı “KİMLİKLERİMİZİN ve DEĞERLERİMİZİN KÖKLERİ” adlı erasmus projesi Pendik'te gerçekleşti.

Proje ile okulların, yöneticileri, öğretmenleri, öğrencileri ve velileri birbiri ile tanışıp, birbirlerine kendi kültürlerini anlattılar.
Proje kapsamında Pendik Enver Çelik İlkokulu'na gelen İtalyan ve Yunanlı öğretmen ve öğrencileri, mehter takımı ile karşılandılar. Mehteran konserini, öğretmenlerle tanışma, okulun tanıtımı ve ikram izledi. Sınıflara giren misafirler, Türk öğretmen ve öğrencilerle birlikte ders yaptı.

Pendik Enver Çelik İlkokulu'nda halk oyunları ve geleneksel çocuk oyunları oynayıp, yarışmalar yaparak, şarklar söylediler. Türk mutfağının seçkin yemeği yaprak dolması sarıp, mantı büktüler.

Pendik çarşıda tur atan Türk, İtalya ve Yunanlı öğrenciler Pendik Belediyesi'nin Geleneksel El Sanatları Kurslarını gezip, öğretmen ve kursiyerlerden bilgi aldılar.

İstanbul'un tarihi, turistik ve sanat değeri yüksek yapıları Kapalı Çarşı, Ayasofya Cami ve Müzesi, Topkapı Sarayı, Yerebatan Sarnıcı ve İstanbul Sultan Ahmet Camisini büyük bir ilgi ve hayranlıkla gezdiler.
Okul Müdürü Üzeyir Yıldız ve İngilizce öğretmeni Hüseyin Demiray rehberliğinde İstanbul boğazında tur atan misafirler kara ile denizin bir biri ile kucaklaştığı koylarda inci tanesi gibi duran yalıları kameraya alıp, boğazın güzelliklerini fotoğrafladılar.

Projede sonunda kısa bir teşekkür konuşması yapan Okul müdürü Üzeyir YILDIZ, Türk, İtalyan ve Yunanlı öğretmen ve öğrencileri Pendik'te ağırlamaktan mutluluk duyduğunu ifade edip, misafir öğretmen ve öğrenciler ile Enver Çelik ilkokulu İngilizce öğretmeni Hüseyin DEMİRAY, sınıf öğretmenleri Şehriban ÇENGEL ve Meryem BİNGÖL başta olmak üzere okulun tüm öğretmenleri, öğrencileri ve velilerine katkılarından dolayı teşekkür etti.

 

 

 

 

Mustafa Telli

#pendik #enverçelik #erasmus #üzeyiryıldız #olcayözsoy #mustafatelli