Enver Çelikliler Boğaz'da

Pendik Enver Çelik İlkokulu, "Veli Akademisi ve İstanbul'un Fethi " programları kapsamında boğaz
gezisi organize etti.

 

 

stanbul'un fethinin 571 yılı sebebiyle 29 Mayıs 2024 Çarşamba günü gerçekleşen geziye; Okul Müdürü Üzeyir Yıldız ve veliler katıldı.

Pendik Şeyhli Mahallesi'nde okul bahçesinden otobüse binen Enver Çelikliler; İstanbul Çamlıca tepesi, Çamlıca Cami ve Üsküdar çarşıyı gezip, İstanbul Boğazında vapur turu yaptılar.
Kitaplardan okudukları, TV ve gazetelerde gördükleri Beylerbeyi sarayı, Kuleli askeri lise, Anadolu ve Rumeli Hisarı, Boğaz köprüleri,Dolmabahçe sarayı gibi İstanbulun tarihi, sanat ve turistik değeri yüksek yapı ve güzelliklerini yakından görüp, incelediler. Yetkililerden bilgi alıp, hatıra fotoğrafları çektiler. Okul Müdürü Üzeyir Yıldız, gezi boyunca velilere rehberlik etti. İstanbul'un fethini ve fethin Türk, İslam ve dünya tarihi üzerindeki önemini anlattı. İstanbulun Fethi; mananın maddeye, ilmin cehalete, azmin gurura, cesaretin miskinliğe, Türkün Bizansa olan bir galibiyetidir. İstanbulun fethi ile Orta Çağ kapandı, yeni bir çağ olan Yeni Çağ başladı. İstanbulu fetheden komutan ne büyük komutandır, İstanbulu fetheden asker ne büyük askerdir, hadisini açıkladı. Çamlıca tepesinde oturup, İstanbulun tarihi dokusu ve boğazın eşsiz güzelliklerini seyrederek öğlen yemeği yediler.

Mustafa Telli