Eryetiş Balkanlar Eğitim Kurumlarında 19 Mayıs Çoşkusu

Pendik Eryetiş Balkanlar Eğitim Kurumları öğrencileri, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı coşkuyla kutladı.

Atatürk’ü anmak onu ancak anlamakla mümkündür.

Eryetiş Balkanlar Eğitim Kurumları konferans salonunda gerçekleşen kutlama programına; Kurucu Dr. M. Vedat Eryetiş, Genel Müdür Ertan Oral, Genel Müdür Yardımcıları Fulya Arı, İsmail Özkütükçü, Neyire Batu, Genel Eğitim Koordinatörü Zeki Kayhan, Okul Müdürleri Hüseyin Onan, Taceddin Durmuş, Melek Vural ve öğretmen, öğrenci, veliler katıldı.

Program Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimiz adına saygı duruşuyla başladı. İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Kadir Kağan TELLİ ve Sude AKDOĞAN’ın sunduğu programda Okul Müdürü Hüseyin Onan kısa bir konuşma yaptı. Onan konuşmasında: “Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır” cümlesinin sözde değil özde duygularla yaşanmasını ifade ederek bağımsızlığa vurgu yaptı. 19 Mayıs temalı “Kurtuluş” videosuyla tüylerimiz diken diken oldu. Hüseyin ACAR’ın şiiriyle kendimizi Samsun’da hissettik.

Tüm öğrenciler çoşkulu bir şekilde “Gençliğe Hitabe”yi ve “Gençliğin Ata’ya Cevabı”nı okudular.  

Etkileyici modern dans ve halk oyunlarıyla devam eden programda “Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar” ve milli marşlar yer aldı.

Programda okulun tüm bölüm başkanları görev aldı.

 

Mustafa Telli