Erzurum’un Doğal Güzelliklerinin Farkında Mısınız? 

Erzurum; kırmızı peri bacaları, Türkiye’nin en uzun cam terası, doğa harikası Tortum Şelalesi ile kendine hayran bırakan bir şehir.

Ahmet Işıkdağ başkanlığındaki Anadolu Yazarlar ve Gazeteciler Derneği’nin (AYGAD) Doğu Anadolu illerini kapsayan kültür gezisinde ikinci durak Erzurum oldu. Erzurum’un Uzundere ve Narman ilçeleri ziyaret edildi. Gazetecilere, Erzurum Büyükşehir Belediyesinde Şehir Tanıtım Uzmanı olan Canan Şimşek rehberlik etti.


ERZURUM’UN KIRMIZI PERİLER DİYARI

Erzurum’un Narman ilçesinde yer alan Narman Peribacaları, kırmızı toprağı ve jeolojik yapısıyla basın mensuplarının dikkatini çekti. 
UNESCO Türkiye Milli Komisyonu tarafından 2012 yılında Dünya Geçici Miras Listesi’ne alınan Narman Peribacaları, gazetecilerin kadrajında görsel şölen yarattı.

Rehber Canan Şimşek peri bacalarının kentin önemli turizm alanlarından biri olduğunu belirtti. Akarsuların bir çökelme havzasına taşıdığı malzemelerin, zamanla aşınması sonucunda oluştuğunu ifade ederek, kırmızı renkte olmasının nedeninin ise demirin oksitlenmesinden kaynaklı olduğunu vurguladı.

DOĞA HARİKASI TORTUM ŞELALESİ

Dünyanın en büyük şelalelerinden birisi olan Tortum Şelalesi, AYGAD üyelerine heyecan yaşatan yerlerden biri oldu.




Kemerlidağ’dan ayrılan büyük heyelan kütlesinin, Tortum Çay’ının aktığı Tev Vadisini kapatmasıyla oluşan şelale, günümüz su sporlarının da yapıldığı doğal bir ortam.

TÜRKİYE’NİN EN UZUN CAM TERASI

Pirinkayalar mevkiine inşa edilen cam teras, hem vadi hem göl için en iyi bakış açısını sunuyor.

Erzurum’un Uzundere ilçesindeki Tortum Gölü karşısına yapılan, 12,3 metre uzunluğundaki Türkiye’nin en uzun ve geniş alanlı cam seyir terası, gazetecilerin ilgisini çekti.

Tortum Gölü üzerine kurulan cam teras; gölü yüksekten izleme fırsatı yakalayan AYGAD üyelerine manzarası ile benzersiz adrenalin kazandırdı.

#aygad,erzurum,yerelhayat,mustafatelli