Fatma Aliye Uluslararası Şefler Zirvesinde altın madalya aldı

İstanbul Sultangazi'de yapılan “Uluslararası Şefler Zirvesi” yemek yarışmasında Kartal Fatma Aliye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi “Yılın Lisesi” yarışmasında İstanbul birincisi olup, altın madalya kazandı.

Kartal Fatma Aliye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi; Okul Müdürü Tuncay ORUÇ, Yiyecek ve içecek hizmetleri bölüm öğretmenleri Asude ERDAL ve Özcan GÜN rehberliğinde on kişilik bir öğrenci gurubu ile yarışmaya katılan Fatma Aliyeliler yarışmadan iki ödülle döndüler.

Birinci yarışmada: İki farklı mutfağı tek tabakta birleştirerek füzyon mutfak tabağı sunmayı hedefleyen Kartal Fatma Aliye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisessi öğrencileri; süper meyve olarak bilinen ve kökeni Kuzey Amerika olan aronya meyvesinden elde ettikleri sos ile Ege bölgesinin zeytinyağlı enginarını birleştirerek “aronya soslu enginar yatağında deniz börülcesi”, Fransız mutfağının vazgeçilmez balık soslarından biri olan mornay sos ile Karadeniz palamudunu birleştirerek “mornay soslu pestolu palamut”  ve tatlılarında ise “İsviçre merengini” Türk mutfağının en sevilen tatlılarından biri olan mısır unu helvasıyla birleştirerek sundukları tabaklarıyla altın madalya aldılar.

İkinci yarışma olan “Uluslararası Şefler Zirvesi” yemek yarışmasında  “Türk Mutfağı” kategorisinde başlangıç yemeği olarak Ege bölgesinin Türk Mutfağında temel taşlarından biri olan “domates soslu kabak çiçeği dolması”, ana yemeklerinde Osmanlı el yazmalarında Fatih Sultan Mehmet'in en sevdiği saray yemeği olarak bilinen “mutancana” ve tatlı bölümünde ise Siirt'in özel üzümlerinden yapılan pekmezli “aside tatlısı” ile Türk Mutfağı yarışma kategorisinde üçüncü olarak 3. lük kupasını kazandılar.

Yarışma sonrası Okul Müdürü Tuncay ORUÇ, bölüm hocaları Asude ERDAL ve Özcan GÜN, yarışma öğrencileri Sude UZAN, Elif TAHTA, Hakan CEYHAN, Sıla AKTAŞ, Şule KOÇ, Tuana SERTTAŞ ve yarışmaya destek veren öğretmen öğrenci, veli ve sponsor Kartal Belediyesine katkılarından dolayı teşekkür etti.

Mustafa Telli

#kartal #fatmaaliye #tuncayoruç #altınmadalya #asuderdal #özcangün