Fatma Aliye'de Bahar Coşkusu

Kartal Fatma Aliye Mesleki ve Teknik Lisesi,  2. Geleneksel 19 Mayıs KFAfest Bahar Şenliğini organize etti.

Okul bahçesinde gerçekleşen şenliğine Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürülüğü Şube Müdürü Nuri Kaya, Okul Müdürü Tuncay Oruç, çevre okul müdür ve öğretmenleri, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.

Okul Müdürü Tuncay Öruç'un açılış konuşması ile başlayan şenlikte bir birinden ilginç anlar yaşandı.

Öğretmen Mesut Girgin'in sunduğu Kartal Fatma Aliye Mesleki ve Teknik Lisesi, 2. Geleneksel 19 Mayıs KFAfest Bahar Şenliği: Müdür Yardımcısı Turhan Yazgülü, Öğretmen Türkan Berberoğlu ve Ayşe Akın yönetiminde,  Öğretmen Özlem Duman, Derya Akıncı ve Kader Gezer'in katkılarıyla gerçekleşti.

Okul bahçesinde gerçekleşen KFAfest Bahar Şenliği; Kartal Fatma Aliye Mesleki ve Teknik Lisesi Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanınca hazılanan kostüm defilesi ile başladı. defilede bir birindengüzel el emeği ürünler sergilendi.

Beden Eğitimi Öğretmeni Ayşe Akın yönetiminde:Çuval yarışması, halat çekme yarışması, yumurta taşıma yarışması ve sandalye kapma yarışması yapıldı. Yarışmalarda bir biri ile kıyasıya yarışan öğrenciler bir birinden ilginç anlara imza attı. İki kız öğencinin yaptığı Kicboks gösterisinde tüm öğrencilerin nefesleri kesildi.

Ödül töreninde: Grafik tasarımı, Masal anlatıma, Modern Türk Mutfağı, Yılın tatlısı, çuval, halat çekme, yumurta taşıma ve sandalye kapma yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.

Ödül

töreninden sonra İngilizce öğretmeni Kader Gezer yönetiminde solo ve koro şarkılar yer aldı. 9/A sınıfından Ada Güçlü, güçlü sesi ve yorumuyla ses sanatcılarına taş çıkardı.

Programa renk ve estetik katan öğretmenler arası yarışmaları; günü ölümsüzleştiren hatıra fotoğraflarını çekimi izledi. İstiklal Marşımızın okunması ile zirve yapan program Okul Müdürü Tuncay Oruç'un yaptığı teşekkür konuşması ile sona erdi. Müdür Oruç yaptığı konuşmada: Şenliği organize eden, şenliğe katkı sunan, şenliğe katılan öğretmen, öğrenci ve velilee teşekküretti.

Mustafa Telli

#kartalfatmaaliye #kartalmem #tuncayoruç #turhanyazgülü #türkanberberoğlu #ayşeakın #mustafatelli