Fatma Kara, kitabını yayınladı

Pendik Kırımlı Fazilet Olcay Anadolu Lisesi ingilizce öğretmeni Fatma Kara, deprem bölgesinde geçen anılarını kitaplaştırdı.

Pendikli Öğretmen Fatma Kara 6 Şubat 2023 günü Maraş ve çevresini yerle bir eden Maraş depremi sonrası gönüllü olarak deprem bölgesine gidip, yardıma koşmuş.

Öğretmen Fatma Kara gerçek yaşantılarından oluşan anılarını  ’52 NUMARA’  adlı kitabında derlemiş. 170 sayfalık kitap, Luna Yayınları tarafından basılarak 68 liradan piyasaya sürülmüş.

Depremden bir gün sonra tamamen kendi isteği ile gönüllü olarak 7 Şubat 2023’de Pendik Sabiha Havaalanından uçağa binerek deprem bölgesine gitti. 18 Şubat 2023 gününe kadar Kahramanmaraş, Hatay- İskenderun’da yabancı arama kurtarma ekiplerine Türkçe-İngilizce tercümanlık yapmış, aşevinde çalışmış, gelen yardımları tasnif edip, ihtiyaç sahiplerine ulaştırmış.

FATMA KARA KİMDİR ? 

Sinoplu bir ailenin çocuğu olan Fatma Kara İstanbul Marmara Üniversitesi  İngilizce bölümü mezunudur. 18 yıllık öğretmen olan Kara, öğretmen arkadaşları, öğrencileri ve velileri tarafından çok sevilen başarılı bir öğretmendir.

 

Mustafa Telli

#fatmakara, #maraşdepremi, #pendikkırımlı, #kitap,# mustafatelli