Yaşadığı ilçede Din Adamı olarak hoş bir sada bırakıp, Rabbine Dönmüş Merhum Fikret Cesur hocamız, Pendik'te sevilen sayılan çok kıymetli bir değerimizdi. Vefatı, bizim gibi birçokları için beklenmeyen vefatlardan biri oldu. Çarşı Camii, onun irticalen gerçekleştirdiği ani sohbetlerinden, sohbet arası latifelerinden mahrum kaldı. Hem meslektaşları hem de sosyal çevresi içinde ayrı bir yeri vardı. 

Hem vefatı sırasında hem de sonrasında uzaktan yakından gelen tanıyanları üzüntülerini dile getirirken yeri doldurulamayacak bir insan olduğunun altını çiziyorlardı. 25 Aralık 2022 yılında kaybetmiştik ve vefatının 1. yılı dolayısıyla Çarşı Camii Kur-an bülbüllerinin kıraatleriyle inledi. Hatimler okundu, dualar edildi. Ve son sözler, kendisini hayırla andıktan sonra hatim dualarını yapan Pendik Müftüsü Musa Bilgiç Hocamızın sözleri oldu. Eşrafın önemli oranda katılım sağladığı program sonunda yakın dostu Mehmet Kılıç Hocamızın arkasında yatsı namazı eda edilip, program noktalandı.

Fikret Cesur Hocamız, İnsanların gönlünde güzel bir yer edinmekle kalmayıp, güzel ilçemiz Pendik'te de hoş bir sada bırakarak aramızdan ayrıldı. Allah, gani gani rahmet eylesin, mekanı Cennet olsun...