Gaziler Günü Kutlandı

Pendik Kaymakamlığınca organize edilen Gaziler Günü kutlandı. 19 Eylül 2022 Pazartesi günü Atatürk meydanında gerçekleşen kutlama gününe Pendik Kaymakamı Dr. Hülya Kaya, Deniz Albay Ogün Gülenç, Pendik Belediye Başkan Yardımcısı Atakan Yüce, Pendik AK Parti İlçe Başkanı Ali Şirin, CHP Pendik İlçe Başkanlığı ve Yönetimi, İYİ Parti Pendik ilçe Başkanı Süleyman Turan ve Yönetimi, MHP Pendik İlçe Başkanı Yalçın Çolak ve Yönetimi, Vatan Partisi Pendik İlçe Başkanı Hikmet Kırık ve Yönetimi, Pendik İlçe Emniyet Müdürü Murat Milet Sever, İlçe Jandarma komutanı jandarma Yarbay Fatih Yıldırmaz, Anadolu Yakası Muharip Gaziler Derneği Başkanı Nihat  Aslantaş ve Yönetimi, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği İstanbul Anadolu Yakası Şube Başkan yardımcıları Aytekin koçak, Aşkın karabulut ile çok sayıda vatandaş katılımlarıyla gerçekleşti.

Gaziler Günü’nün 101. yılı kutlama programında Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, İstiklal savaşı gazileri, Kore gazileri, Kıbrıs gazileri Terör gazileri ve 15 temmuz gazileri adına yapılan saygı duruşu ve İstiklalimizin simgesi İstiklal Marşımızın okunması, konuşma ve çelek sunma töreni yer aldı.

Kutlama programı sonrası Pendik Kaymakamı Dr. Hülya Kaya Pendikli Gazilere kahvaltı verip, Pendik Muharip Gaziler Derneğini ziyaret etti.