Darıca'da geleceğin mühendislerini yetiştiriyorlar


Geleceğin mühendislerini yetiştiren Özel Darıca Boğaziçi Teknoloji Koleji, basınla buluştu.

Darıca Sırasöğütler Mahallesi Şehit Murat Kaya Caddesi No:30 adresinde (Darıca Marmaray İstasyonuna 300 metre) bulunan Özel Darıca Boğaziçi Teknoloji Koleji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, yeni eğitim öğretim yılına büyük hamlelerle giriyor.

 

Yüzde yüz devlet destekli olan kolej, yeni kadrosu, SEDAŞ, Gebze Ticaret Odası ve Almanya Sanayi Bakanlığı ile yaptığı bir dizi organizasyonla 2024-2025 eğitim ve öğretim yılına büyük iddialarla giriyor.

Özel Darıca Boğaziçi Teknoloji Koleji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Ayfer Kara ve Müdür Yardımcısı Hasan Hayri Alver, 13 Ağustos 2024 Salı günü basın ile bir araya geldi.

Toplantıda: Okul Müdürü Kara, eğitimdeki başarılarını sıralayarak, bu sene hayata geçirecekleri projelri sıralayıp, önemli açıklamalarda bulundu.

YÜZDE YÜZ DEVLET DESTEKLİ

​​​​​​​Özel Darıca Boğaziçi Teknoloji Koleji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Ayfer Kara yaptığı açıklamada: ''2019'da açılan kulumuz 6 yıldır öğrencilerimize hizmet veriyor. Okululumuz özel bir kolejdir. Kolejimizin eğitim ücretini devlet veriyor. Biz diğer masraflar için cüzzi bir ücret alıyoruz. 

Okulumuzda Elektrik Elektronik ve Elektrik Tesistcılığı gibi iki önemli bölüm var. Ortaokul sonrası okulumuzda dört yıl okuyan öğrenciler, LİSE DİPLOMASI, MESLEK LİSESİ DİPLOMASI, İŞ YERİ AÇMA BELGESİ gibi üç önemli belge alıyor.

Bu belgelerle isteyen üniversiteye gidiyor, isteyen kendi iş yerini açıyor.

Okulumuzdan mezun olan öğrencilerin iş bulma imkanı çok kolay. Yüksekokul ve mühendislik fakültelerine girme imkanları çok kolay. Geçen sene 200 öğrencimiz, bu sene 46 öğrencimiz mezun oldu. Mezunlarımızın hemen hepsi üniversiteleri kazandı. Teknolojik açıdan çok önemli bir kurumuz. 

ORTAOKULUL MEZUNU ÖĞRENCİLERİ ALIYORUZ

Kayıtlarda YKS ve diploma puanına bakmıyor, sınavsız öğrenci alıyoruz ancak bölümlerimiz kontenjanlı. 32 derslik ve 10 atölyenin bulunduğu okulumuzda sınıf mevcutları 23-30 arasıdır. Okulumuzdaa: Yabancı dil olarak İngilizce ve Almanca öğretilecek. Bir çok kurum ve kuruluşla protokollerimiz mevcut'' dedi.

YETKİN VE TECRÜBELİ EĞİTİMCİLERİN OKULU

Başarılarıyla eğitim camiasında önemli çalışma ve kurumsal başarılarıyla adından sıkça sözü edilen Özel Darıca Boğaziçi Teknoloji Koleji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi müdürü Ayfer Kara, üniversiteye giriş sınavlarına hazırlanan öğrencilerine verdiği destekle dikkat çekiyor. Kurum, öğrencilerinin başarı katsayılarını artırmak adına çeşitli çalışmalar yürütüyor. Öğretmen kadrosu alanında yetkin ve tecrübeli eğitimcilerin bulunduğu Özel Darıca Boğaziçi Teknoloji Koleji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, öğrencilerin aldığı eğitimin kalitesinin yükseltiyor. Kurumun rehberlik servisi de öğrencilerin aldığı faydayı artıracak çalışmalar gerçekleştiriyor.

REHBERLİK SERVİSİ

Öğrencilerle düzenli olarak görüşmekte ve akademik ilerlemelerini kayıt altına alıyor. Özel Darıca Boğaziçi Teknoloji Koleji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, böylece öğrencilerin eksik oldukları konuları belirleyip, nokta atışı telafi çalışmaları yaparak öğrencilere destek oluyor, öğrencilerin üniversiteye giriş sınavlarındaki başarılarını en üst seviyeye çıkarıyor.

ROBOTİK VE KODLAMA

Özel Darıca Boğaziçi Teknoloji Koleji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, öğrencilerin yazılımla tanışması adına da robotik ve kodlama aktiviteleri düzenliyor. Bu aktiviteler aynı zamanda öğrencilerin problem çözme yeteneklerini geliştirerek zihinsel gelişimlerini destekliyor.

Mustafa Telli

#darıca #darıcateknolojikoleji #elektrik #elektronik #ayferkara #hasanhayrialver #mustafatelli