GÜRCAN ÖZTÜRK İMZA GÜNÜNDE OKURLARI İLE BULUŞTU

Doğum Günü İmza Günü Oldu

Alpay Ekler’in “Bırak örtük kalsın. Sanatın işi örtüyü aralamaktır, kaldırmak değil” ibaresi ile son bulan önsöz yazısında; Pendikli Şair Gürcan Öztürk’ün  ‘Lerina Henol’e Ağıt’ adlı eserinde, ‘nasıl’ şiirlerin yer aldığı ile ilgili ipuçları mevcut…

Edebiyat dünyasının ‘sıra dışı’ isimlerinden biri olmaya aday Gürcan Öztürk, 2020 yılında yayımladığı ‘Van Gogh Denilince Aklıma Müslüm Gürses Gelir’  adlı romanından sonra; ‘Lerina Henol’e Ağıt’ isimli şiir kitabını Papirüs yayınlarından çıkardı.

Kitabın imza günü, yazarın doğum günü de olan 04.09.2022 Pazar günü Pendik MarinTürk’te gerçekleştirildi.

Önsözünü  Karagöz sanatında ‘Yaşayan İnsan Hazineleri Geleceğe Aktarılan Mirasın Temsilcileri’ ödülünün sahibi Alpay Ekler’in yazdığı ‘Lerina Henol’e Ağıt’ toplam 29 şiirden oluşuyor.  Lerina Henol’in, yazarın özel olarak ürettiği mitolojik nitelikli bir kadın karakter olduğunu ve 29 rakamının da tesadüfen değil; her bir şiirin alfabedeki harfleri temsil ettiğini belirtelim.

Gürcan Öztürk şiir kitabı ile ilgili olarak; “Vahdet-i Vücut görüşünün savunucularından Muhyiddin İbn-i Arabi’nin metafiziği, onun varlık – insan – dünya düşüncesinden, süzdüklerinden ilham alarak yazdım. Biçim ve içerik ile ilgili özel hassasiyetlerim mevcut.  Şiirlerimde bunun yansıması fark edilecektir” sözlerine yer verdi.

Şairin ‘OK’ şiiri, okuyacağınız sıra dışı şiirlere tipik bir örnek:
birokparçaladıruhumubirokparçalandıruhumuniçinderuhumokunokruhumuniçinde

Metin Yazıcı

#gürcanöztürk #kubilay #metin #mustafa