Güzel Sanatlar Lisesinden Sergi ve Konser

Cumhuriyetimizin 100. Yıl Etkinlikleri kapsamında MÜ Abdülkadir Meragi Güzel Sanatlar Lisesi Resim Sergisi ve Konseri organize etti.

Pendik Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleşen programa: Pendik Kaymakamı Mehmet Yıldız, İlçe Milli Eğitim Müdürü Aytekin Yılmaz, MÜ Abdülkadir Meragi Güzel Sanatlar Lisesi öğretmen, öğrenci ve velileri ile sanatseverler katıldı.

Resim sergisinin açılışı ile başlayan programda resim sergisinin gezilmesi ve koser yer aldı.

100 yıl sergisinde atölye hocaları Nurten Erdoğan, Çetin Toğaç, Semra Yakışır, Gaye Demir, Gülcihan Cansu ve Zeliha Akdoğa'ın çalıştırdığı öğrenci çalışmaları yer aldı. Sergide; Cumhuriyet dönemi ressamlarımızın tablolarının öğrencilerin gözünden pastel boya yağlıboya ve kuruboya teknikleri kullanılarak çalıştığı eserler, çini tabak üzerine 100. yıl tasarımları, 100.yıl için öğrencilerin grafik pul tasarımları, 100. yıl eklibris linol baskı çalışmaları ve 3 boyutlu farklı materyallerle 100. yıl tasarımları yer aldı

Konserde Atatğrk'ün sevdiği şarkılar öğretmen ve öğencilertarafından seslendirildi.

Saygı duruşu ile başlayan programda: Pendik Kaymakamı Mehmet Yıldız, İlçe Milli Eğitim Müdürü Aytekin Yılmaz ve Okul Müdürü Tahsin Zaman kısa bier konuşma yaptı.