Prof.Dr. Naki ERDEMİR tarafından yıllar önce başlatılan HAK ve KARDEŞLİK HAREKETİ, İslami değerlere ters düşmeden, Türkiye öncülüğünde bir dünya kurulabileceğine inanan toplumun her kesiminden insanın omuz verdiği bir sivil toplum hareketi. 

Prof. Dr. Naki ERDEMİR, doğusuyla batısıyla, güneyi ile ve kuzeyi ile Türkiye insanının her türlü etnik mücadeleden uzak, sadece İslam Aleminin birliği, beraberliği, her alanda ayağa kalkması, öncelikle ülkemizde hak ve adaletin sağlanması için gayret edilmesi gerektiğini düşünen, bu alanda yerli hakiki çözümler ortaya koyduğunu belirten ve bunun başarılmasıyla tüm dünyanın rahat edeceğine inanan bir akademisyen.

Sunuculuğunu Fatih Şengül'ün yaptığı program, Prof.Dr. Naki Erdemir'in konuşmasıyla başladı. Seminerlerinde ülkenin huzurunun İslami ve insani değerlere sahip çıkmakla gerçekleşebileceğine özellikle vurgu yapan Prof. Dr. Naki ERDEMİR, Pendikli sivil toplum kuruluşlarıyla, kanaat önderleri ile ve iş adamları ile olan toplantıda yaptığı konuşmada; "Siyasi görüşlerimiz, etnik kökenlerimiz, coğrafyalarımız, inançlarımız, cemaat ve cemiyetlerimiz farklı olabilir. Ama hepimiz Türkiyeliyiz ve Türkiye gemisindeyiz. Bu gemi batarsa, bizlerin zengin mi fakir mi, ne ve kim olduğumuz önemli değildir, hep beraber batarız. Osmanlı döneminde olduğu gibi herkesi bilakayd-üşartıyla kucaklamak zorundayız. Bu halk Hak ve Kardeşlik Hareketinin görüş ve düşüncelerini, ortaya koymuş olduğu kalkınmayla, sosyolojik birlik beraberlikle, yapay zeka ile, ekonomi ile, eğitimle ilgili, sosyal olaylarla ilgili çözüm önerilerini, olaylara yaklaşım tarzını anlayacaktır. İnşallah iş işten geçmeden anlarlarsa bu ülke bir an evvel ayağa kalkar, huzura kavuşur. İslam ümmetine öncülük eder. Ülkede dengeli bir kalkınma olur. Bizi biz yapan değerlere sahip çıkmalıyız. Olaylara bakarken, yaklaşırken, hassasiyetlerimizi ortaya koyarken kişisel önceliklerimize, meşrebimize, etnik kökenlerimize, cemaat, cemiyet ve parti önceliğimize önem vermeyeceğiz. Olaylara Ümmet çapında, gerçekçi, hakka, adalete dayalı ve Ümmet anlayışıyla yaklaşmamız gerekir. Bu ülkenin herkesi yetecek ekmeği, içecek suyu vardır. Yeter ki adil bir bölüşüm paylaşım olsun, aslımıza dönelim, kültürel, tarihsel fiziksel ve medeniyet olarak ne olduğumuzun farkına varalım, birbirimizi sevelim kucaklayalım ve hakta buluşalım. Biz inanıyorsak elbette; Allah müminler kardeş demişse bu lafla olmaz kucaklaşma ile, kendimiz için istediğimizi diğer kardeşlerimiz için isteyince olur. Hak ve Kardeşlik Hareketi bu noktada cemaatler cemiyetler partiler ve dernekler stk'lar üstü bir mefkureye görüş ve düşünceye, anlayışa sahiptir. Ülkeyi idare edecek her alanda ve kendi alanında uzman bir kadroya, gönüllü kardeşlerimize sahiptir. Biz siyasallaşma değil sivilleşme olarak bu çalışmalarımızı yürütmek zorundayız" diyerek sözlerini tamamladı.

Prof.Dr. Naki Erdemiri'n konuşmasının ardından; Emekli Müftü Ahmet Ahıskalı, Sosyolog Av. İlhami Sayan, Elektirik Mühendisi Abdullah Suphi Aydın, Ramazan Marsak'ın moderatörlüğünde; Türkiye halklarının ve ümmetin birlik ve beraberliğine Nebevi Sünnet ışığında vurgu yapan birer sunum yaptılar.