“HAYATIMIZDAKİ TRABZON İZLERİ” YARIŞMASI ve TRABZON GEZİSİ


Gebze Trabzonlular Derneği, her yıl 24 şubatta Trabzon'un düşman işgalinden kurtuluşunu Gebze’de kutlanmaktadır.

2024 yılı programını zenginleştirmek, Gebze bölgesinde oluşan kültürel zenginliğe katkı sunmak ve topluma daha da yaygınlaştırmak üzere dernek yönetim kurulu bir yarışma düzenleme kararı almış.
Buu karar çerçevesinde Gebze, Darıca, Çayırova ve Dilovası kaymakamları ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından konu okullara aktarılmış ve okullarda konuyu takip edecek ilgililer görevlendirilmiştir.
Katılımın arttırılması ve özgün eserlerin ortaya çıkarılması için yürütme kurulu okul yöneticileri ve ilgili görevliler ile devamlı iletişim halinde olmuş, verilecek ödüller ve Trabzon gezisi hakkında bilgiler paylaşılmıştır.

203 eser yarışmaya katılmış, bu eserlerden  61'i bir kitap haline getirilerek basılmış. Eser sahibi öğrenciler, başlarında öğretmen ve dernek yöneticileri ile birlikte Trabzon’a gidip, Trabzonun tarihi ve turistlik yerleri
gezmiş, Trabzon Valiliği ve  Büyükşehir Belediyesini ziyaret etmişler

Tüm bu etkinlikleri kitap haline getiren  Gebze Trabzonlular Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Aşıkoplu kitaplarından birini imzalayarak bize takdim etti. 

Eser sahibi öğrencilere, öğrencilere yol açan İlçe Miili Eğitim Müdürlükleri ve Kaymakamlık makamlarına, Trabzon Belediye Başkanlığı ve Valiliğine, Gebze Trabzonlular Derneği mensuplrına duyarlılılıkları için teşekkür ederiz.

Mustafa Telli